Mujdži 90 minuta u porazu Freiburga od Frankfurta

Šesto kolo Bundeslige

Mujdži 90 minuta u porazu Freiburga od Frankfurta

Danas su na rasporedu dva susreta Bundeslige. Eintracht Frankfurt je na svom terenu uspio savladati Freiburg našeg Mensura Mujdže sa 2:1 te na taj način održati priključak sa Bayernom iz Munchena. Nešto kasnije snage će odmjeriti Wolfsburg i Mainz.

Naš internacionalac susret je počeo u prvoj postavi te je igrao svih 90 minuta.Nakon prvih 45 minuta susreta golova nije bilo, a igralo se solidno na obje strane. 

 

U nastavku susreta, nije se puno čekalo na golove. Kruse je u 50. minuti doveo goste u vodstvo. Ipak, domaći nisu ispustili konce iz ruku te su u 67. minuti uspjeli poravnati golom Meiera. Samo šest minuta kasnije isti igrač je na asistenciju Oczipke preokrenuo rezultat na 2:1. U 90. minuti Guede je kod Freiburga dobio crveni karton te su gosti susret završili sa igračem manje. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:


Ekipa iz Frankfurta se trenutno nalazi na drugom mjestu na tabeli sa 16 bodova.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.