Mujdžin Freiburg razbio Ibiševićev Stuttgart

Bundesliga, 13. kolo

Mujdžin Freiburg razbio Ibiševićev Stuttgart

Edmir Škorić

U prvoj utakmici nedjeljnog programa 13. kola njemačke Bundeslige Freiburg je razbio Stuttgart s 3:0.

Samo nekoliko dana nakon što su u Bukureštu deklasirali Steauu s 5:1 u Evropskoj ligi, nogometaši Stuttgarta razočarali su na gostovanju u Freiburgu.

 

Jan Rosenthal je u 22. minuti načeo goste iz Stuttgarta, a do 67. minute rezultat se više nije mijenjao. Zatim je Čeh Pavel Krmaš udvostručio prednost domaćeg sastava, da bi Max Kruse otklonio sve dileme oko pobjednika u 73. minuti.

 

Za domaću momčad svih je 90 minuta igrao bh. reprezentativac Mensur Mujdža, baš kao i Vedad Ibišević na drugoj strani, koji eto ni drugu utakmicu zaredom nije bio strijelac.

 

Freiburg se ovom pobjedom popeo do šeste pozicije, dok je Stuttgart sa 16 bodova ostao na 12. poziciji.

 

Bundesliga, 13. kolo:

Freibug - Stuttgart 3:0 (Rosenthal 22, Krmas 67, Kruse 73)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

ф 3-0 ш footyroom.com by Futbol2101

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.