Midhat Mujić za SportSport.ba

Mujić: Želimo ukazati na loš status dijabetičara u BiH

Predsjednik Saveza dijabetoloških udruženja u BiH Midhat Mujić danas je prisustvovao utakmici 2. kola Prve futsal lige FBiH, grupa Jug između MNK DiaBiH i Vogošće. 

Mujić je meču prisustvovao kako bi obilježio Svjetski dan dijabetičara koji će se zvanično obilježiti 14. novembra, a nakon susreta između pomenutih ekipa, koji je završen pobjedom DiaBiH sa 10:4, Mujić je rekao:

"Mi, kao i svake godine, želimo obilježiti ovaj dan kako bi skrenuli pažnju na loš status dijabetičara u našoj državi. Počeli smo sa revijalnom utakmicom gdje su pripadnici naše škole sporta igrali protiv vršnjaka koji nemaju dijabetis. Poslije toga naša seniorska ekipa je igrala protiv Vogošće. Htio bih se zahvaliti gostima iz Vogošće koji su nam pomogli da obilježimo ovaj dan. 14. 11. je planirano okupljanje u 10.30 ispred Katedrale i idemo u šetnju pred Federalno ministarstvo zdravstva, a zatim ćemo položiti cvijeće na Spomen poginuloj djeci Sarajeva. Nakon press konferencije koja je predviđena za 12.00 sati okupit ćemo se ispred BBI centra gdje ćemo građanima Sarajeva omogućiti besplatno mjerenje šećera i krvnog pritiska", rekao je Mujić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi