Mujkanović: Bilo je gafova, nismo navikli da gostujemo na Tušnju

Prvi čovjek Slobode za SportSport.ba

Mujkanović: Bilo je gafova, nismo navikli da gostujemo na Tušnju

E. Škorić

U FK Sloboda su proteklog vikenda gostovali na vlastitom stadionu i predsjednik kluba Senad Mujaknović tvrdi da je bilo neobično.

Sloboda je na ovom 'gostovanju' slavila s 1:0 protiv gradskog rivala Tuzla Cityja, a gol odluke postigao je Antonio Vidović u 63. minuti.

"Baš je bilo neobično gostovati na Tušnju. Malo se stvari poremete kada gostujete na vlastitom stadionu. Ima tu malih ispada i gafova, ali moraš poštovati neka druga pravila kada nisi organizator iako si na svom stadionu. Čak je i mali Smajić (Edis, op.a) krenuo ka pogrešnoj klupi. Navikao je da je to klupa Slobode, ali u ovom slučaju je ona bila u posjedu rivala koji nas je 'ugostio'. Stvarno je bilo čudno, ali eto, prošli smo i tu prepreku", kazao je Mujkanović u razgovoru za SportSport.ba.

Pobjeda je sama po sebi vrijedna i lijepa, a još nad komšijama...

"Imali smo svoj cilj, to je bila jedino pobjeda. Nama je ta pobjeda jako bitna iz više razloga. Jedan je taj sportski, drugi motivacioni, a i prvi je gradski derbi. Kako god uzmete, pobjeda koja ima veliki značaj. U suštini smo prezadovoljni pobjedom, ali prvenstvo se ne završava sada".

Premije? Igrači su imali nagradu za ostvareni trijumf?

"Igrači su u ovom trenutku na zajedničkom ručku, koji im je organizovan i dobit će sve ispoštovano, tako da će biti još motivisaniji za naredne utakmice. Sve po dogovoru".

Kako vidite ovu sezonu, početak nagovještava dosta uzbuđenja?

"Ova sezona je jako zanimljiva. Dosta je igrača na malom prostoru, svi se vrte po klubovima. Sada u Želji igraju trojica iz Slobode, u Sarajevu je dosta naših igrača, a u Zrinjskom su Rustemović i Hajdarević. U toj nekoj velikoj četvorci uglavnom su igrač koji su ponikli ili stasali u Slobodi. Jako smo zadovoljni kada neko od tih fudbalera napravi iskorak", poručio je Mujkanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostajete li na Tušnju na duže staze?

"To se nikada ne zna. Ovo je život, ali kada u pitanje dođe posao i zdravstveno pitanje, onda treba rezati i sjeći gdje je najmanje bolno. Nikada ne znate šta donosi noć ili jutro, ali trenutno sam posvećen Slobodi i ovi ljudi rade sjajan posao, a mislim da to i navijači primijete".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Komedijaš
Ovaj frajer jer jedna obicna seljačina i uz to dobar komad budale, Rustemovic, Hajdarevic, Krpic, Veselinovic stasali ili ponikli u Slobodi !? nije ovaj sav svoj cim i kupuje navijce za 5.000 KM, iskompleksirana seljačina, od kada je u Slobodi frajer vodi i radi pravi show, kad se sjetim samo price oko Kostica hahaha a vazda dobije po ovoj njusci
20 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi