Željo rutinski, GOŠK koban po Sarajevo, Čelik srušio Plemiće, Tuzla je crveno-crna

Premijer liga

Željo rutinski, GOŠK koban po Sarajevo, Čelik srušio Plemiće, Tuzla je crveno-crna

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrani su susreti 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon kojih se na samom vrhu tabele izdvojio Željezničar.

Nalić nadmudrio Starčervića

Dosta uzbuđenja donijeli su susreti 4. kola Premijer lige, a gradski derbi odigran je u Tuzli gdje je u ovom slučaju domaći City ugostio Slobodu. I iako je mlađi tuzlanski premijerligaš u ovaj duel s obzirom na stanje na tabeli ušao kao favorit, na terenu su stvari izgledale drugačije. Izabranioci Zlatana Nalića pružili su dobru partiju, ispoštovali su zamisli svog šefa i na kraju su sasvim zasluženo slavili.

Bila je to velika pobjeda Slobode i fudbala u Tuzli s obzirom da je gradski derbi na Tušnju pratilo više od 7.000 navijača. S druge strane, treneru Tuzla Cityja, Slobodanu Starčeviću, duel sa Slobodom zadao je nove glavobolje i pitanje je da li sa odnosom prema igri kao što je bio na Tušnju, Tuzla City može napraviti nešto više u premijernom nastupu u društvu najboljih.

Odlazak Krčmarevića i dolazak Odovića za bolje dane Željezničara

Željezničar je gostovao u Ugljeviku kod Zvijezde 09 i može se reći da je lakše od očekivanog savladao domaću ekipu (3:1). Plavi su nakon odlaska srbijanskog stručnjaka Slobodana Krčmarevića i dolaska na klupu Milomira Odovića "prodisali". Igra Plavih s Grbavice danas ima glavu i rep što pokazuju i rezultati, a pobjeda u Ugljeviku zahvaljući rezultatu u Širokom Brijegu gdje je Radnik osvojio bod, "gurnula" je Željezničar na čelo tabele. No, to nije sve, odnosno "trica" iz Ugljevika sasvim sigurno je dodatno popravila atmosferu u taboru Plavih uoči najvećeg bosanskohercegovačkog derbija.

Kiks Sarajeva

Sarajevo je nakon teškog gostovanja u Tuzli gdje je na Tušnju savladalo Slobodu na Koševu dočekalo GOŠK. Očekivali su u bordo taboru mnogo lakši meč i nova tri boda koja bi im podigla samopouzdanje uoči vječitog derbija. I dobro je krenulo za izabranike Husrefa Musemića, poveli su 1:0, no gosti iz Gabele se nisu predavali te su uspjeli izjednačiti. Nakon toga Sarajevo je imalo nekoliko velikihj prilika ali lopta nije htjela u gol.

Ostalo je 1:1, a remi sa autsajderom iz Gabele podsjetio je na neke ranije sezone kada su upravo kiksevi sa slabijim ekipama Sarajevu već u ranoj fazi prvenstva zadavili probleme iz kojih se kasnije nisu mogli izvući. Navijači su nezadovoljni što je i razumljivo, a derbi na Grbavici mogao bi dati odgovor na pitanje da li je ova Bordo ekipa spremna za nešto više od borbe za izlazak na evropsku scenu.

Čelik otkrio sve slabosti prvaka

U Zenici na Bilinom polju je gostovao aktuelni prvak. Tribine kao i u duelu sa Željom su bile dobro ispunjene, a u takvoj atmosferi Plemići se nisu najbolje snašli. Turski stručnjak na klupi Čelika, Adnan Ornek, zajedno sa svojim saradnicima dobro je izanalizirao igru Zrinjskog i na kraju je Čelik zasluženo slavio.

Šest bodova iz četiri meča, od toga tri sa favoritima za naslov, učinak je Zeničana kojem se ni najveći optimisti nisu nadali. S druge strane, sve slabosti Zrinjskog "isplivale" su sinoć na Bilinom polju. Loše odrađen prelazni rok i pored značajnih financijskih sredstava zarađenih osvanjem titule, loš odabir trenera i bezidejna igra sasvim sigurno trebaju da zabrinu sve navijače mostarskog kluba ali i čelnike koji su ovaj put uoči početka sezone napravili nekoliko očajnih poteza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik i u Širokom Brijegu pokazao kvalitet, Krupa u finišu ostala bez pobjede

U Širokom Brijegu su snage odmjerili domaća ekipa i Radnik iz Bijeljine. Izabranicima Borisa Pavića trebala je pobjeda za ostanak na čelu tabele, no ekipa iz Bijeljine je još jednom pružila dobru partiju i uspjela je ostati neporažena. Četiri odigrana susreta pokazala su da je Radnik ozbiljna ekipa koja je dobro vođena sa klupe od strane Mladena Žižovića i neće biti iznenađenje ukoliko do kraja budu u borbi za sami vrh.

Efikasan meč odigran je u Krupi gdje su snage odmjerili domaća ekipa i Mladost. Za razliku od nekih ranijih sezona domaći u ovoj igraju za gol više. Predvođeni sjajnim Elvirom Koljićem u ovom trenutku igraju možda i najljepši fudbal u Bosni i Hercegovini, no u subotu im to nije bilo dovoljno za pobjedu. Vodili su 2:0 i čini se da su već bili upisali bodove na svoj konto, no Mladost se nije predavala i uspjela je na kraju osvojiti bod.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Tuzla ce uvijek biti crveno crna!!
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti