Predsjednik UO FK Sloboda

Mujkanović: Imam dokaz koliko je Husić ostao dužan

Predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda Senad Mujkanović imao je vrlo zanimljiv nastup na današnjoj sjednici Skupštine tuzlanskog kluba, koja je bila burna.

Mujkanović je za početak pozvao Savez da donese pravu odluku po pitanju licence, da bi se potom dotakao i Azmira Husića.

"Sloboda neće podleći pritisku ni Sindikata profesionalnih fudbalera, ni advokata i igrača koji nisu odradili posao otkako su napustili klubove. Nadam se da ljudi iz Saveza neće razočarati ni nas, ni sve ljude koji očekuju povoljan ishod sutrašnje sjednice", između ostalog je poručio Mujkanović.

Mnogo prašine je podigao i "sporni" prelazak dojučerašnjeg stopera Radnika Jove Kojića u Slogu iz Siminog Hana. Iako je Kojić dogovorio dolazak u Slobodu, na kraju je pojačao klub iz predgrađa Tuzle čiji je prvi čovjek Azmir Husić, nekadašnji predsjednik Slobode.

Mujkanovića nije toliko razočarao Kojić, koliko Husić...

"Nevjerovatna stvar. Kada je riječ o Kojiću, s njim sam razgovarao sinoć oko 19 sati, trebao je doći sinoć ali dogovorimo se da može doći i ujutru jer su Bijeljina i Tuzla blizu. On se obradovao, rekao da mu se i žena obradovala jer će još jednu noć provesti kući, a razgovor je bio čist k'o suza. On jutros dolazi u Tuzlu, a ja preko medija saznajem da se to sve promijenilo i to je bio šok za nas. Nije to zbog njega kao fudbalera, jer je slobodni rok i mnogo je igrača na tržištu, možemo naći nekog drugog, ali nije korektan potez od strane igrača, a pogotovo onog ko ga je angažovao".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Predsjednik UO Slobode tvrdi da ima dokaz koliko je duga napravljeno za vrijeme Husićevog boravka na čelu Slobode.

"Ja nisam imao namjeru ni da pozivam, ni da prozivam Husića. On se u svojoj posljednjoj svojoj izjavi sam ponudio da izmiri sve dugove koje ima, ako se to dokaže. Ja samo mogu poručiti da imam dokaz, pa neka dođe i ja ću mu pokazati da ima otprilike milion i po KM obaveza koje su napravljene u njegovom vremenu. Evo, ne mora ni sve, ali makar da plati jedan dio bi bilo dobro. Ukoliko tako velikodušno govori da je spreman to da izmiri ako se dokaže - Mi imamo dokaz", završio je Mujkanović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi