Mujkanović o Ordagiću: Kao da nikada nije bio dio kluba
Ordagić potražuje dugovanja od bivšeg kluba, Mujkanović smatra da je sve igra 'gluhih telefona'

Prvi čovjek Slobode za SportSport.ba

Mujkanović o Ordagiću: Kao da nikada nije bio dio kluba

S. Mlaćo

Odluka Prvostepene komisije Nogometnog saveza BiH o nedobijanju licence Slobode za narednu sezonu Premijer lige zabrinula je čelnike ovog kluba. 

Sivi oblaci su se nadvili na Tušnju, ali presjednik Slobode Senad Mujkanović vjeruje da će ipak sve biti riješeno, te da će Sloboda na Drugostepenoj komisiji dobiti pozitivan odgovor.

Problemi Slobodi predstavljaju dugovanja prema bivšim igračima, a navodno radi se o Ameru Ordagiću, Aleksandru Subiću, Nerminu Zoletiću i Adinu Džafiću.

"Upravo putujem u Sarajevo, imam dogovoren sastanak sa Savezom da probamo riješiti problem", kaže Mujkanović koji se dotakao bivšeg kapitena Slobode Amera Ordagića.

"Pričali smo sa njegovim advokatom, to valjda sada tako ide. Oni nas usmjere na advokate, sa njima nemamo komunikaciju, pa onda se desi igra 'gluhih telefona'. Ti igrači se ponašaju kao da nikada nisu bili dio kluba, kao da nemaju nikakve emocije i to zaista po mom mišljenju nije uredu. Nije bilo spora, niko nikome nije dao otkaz, ako dugovanje postoji dođe se u klub, sjedne i porazgovara. Ako se tada ništa ne dogovori, onda se drugim putem traže svoje prava. Sada je kao praksa da igrači kada odu iz kluba prestanu razgovarati sa istim i odmah na drugi način traže neka prava. To govorim za sve igrače općenito, ne samo Ordagića", jasan je prvi čovjek Slobode.

Iako je Sloboda izborila opstanak tek prije par kola, Mujkanović je donekle zadovoljan sezonom.

"S obzirom šta se sve dešavalo u klubu u prvom dijelu sezone, možemo biti zadovoljni. Mislim da smo napravili promociju mladih fudbalera, koji su do sada bili anonimusi. Vidjeli smo da su to kvalietni fudbaleri i već imamo zanimanja pojedinih evropskih klubova za njih, tu posebno ističem Muminovića, Smajića i Todorovića. To svakako smatram uspjehom".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nije poznato da li će Slavko Petrović i naredne sezone sjediti na klupi Slobode. Mujkanović je bio zagonetan na pitanje o sudbini srbijanskog stručnjaka.

"Petrović ima važeći ugovor i samo vam to mogu reći", dodao je Senad Mujkanović, predsjednik FK Sloboda.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi