Mujkanović: Tušanj je pretijesan za Slobodu i Slogu, ima još stadiona...
Mujkanović smatra da bi Sloga mogla igrati u Banovićima ili negdje drugo

Predsjednik Slobode za SportSport.ba

Mujkanović: Tušanj je pretijesan za Slobodu i Slogu, ima još stadiona... · Intervju

Od naredne sezone Tuzla će imati dva premijerligaša. Uz Slobodu, u elitnom rangu će nastupati i Sloga, međutim problem za ovaj klub iz predgrađa predstavlja to što stadion u Siminom Hanu ne zadovoljava standardne propisane za premijerligaško takmičenje.

Iako se u Slogi nadaju da bi suparnike u fudbalskoj eliti mogli dočekivati na Tušnju, želja kluba na čijem je čelu Azmir Husić nije lako ostvariva, što je u razgovoru za SportSport.ba kazao i Slobodin predsjednik Senad Mujkanović. Stadion Tušanj je, prema njegovim riječima, pretijesan za dva kluba.

"To je jako komplikovano. Na Tušnju će naredne sezone uz prvi tim na glavnom terenu trenirati i igrati i juniori, što su vam kao dvije ekipe, tako da ne znam kako bi se u to sve organizaciono uklopila i Sloga. Mislim da stadion ne može odgovoriti potrebama toliko ekipa. Problema predstavlja i Slobodina infrastruktura na stadionu, jer prostorija nema mnogo, a da bi oni koristili naše mi bismo svaki put morali 'iseljavati' svoju opremu. To nije baš praktično, tako da mislim da to neće moći da se riješi", kazao je Mujkanović za SportSport.ba, pa dodao:

"Ako Sloga ne bude mogla igrati na Tušnju, ima još stadiona koji ispunjavaju uslove. Recimo, stadion u Banovićima... Mada, to i nije naš problem. Oni se trebaju brinuti oko toga."

Dževad Šećerbegović, koji obnaša funkciju direktora JU Gradski stadion Tušanj, potpisao je ranije dokument prema kojem se Slogi dozvoljava korištenje stadiona.

"JU Gradski stadion Tušanj je neko ko trenutno gazduje stadionom, organizaciono i pravno, međutim ekskluzivitet za njegovo korištenje ima Sloboda čiji je to stadion nekada i bio. Stadion pripada Slobodi i uvijek je pripadao, samo što je u posljednjih nekoliko godina prebačen na grad i gradsku upravu."

I dalje je upitno da li će Slavko Petrović voditi Slobodu u narednoj sezoni.

"S njim još nismo obavili razgovore, ali ubrzo ćemo i vidjet ćemo da li će na kraju ostati Petrović ili ne. Sve zavisi od toga hoće li se poklopiti ambicije i svi drugi aspekti koji trebaju da se poklope. Ako sve bude u redu, neće biti problema."

Osvrnuo se i na igrački kadar. Ugovori su istekli velikom broju fudbalera.

"Ima puno igrača kojima su istekli ugovori, s nekima se vode pregovori o produženju, no sve će jasnije biti kada se konačno postigne dogovor s trenerom. On je taj koji odlučuje i dat će saglasnost koje igrače treba ostaviti, a koje ne. Napustio nas je Rustemović, ali on je imao takav ugovor prema kojem je mogao otići ukoliko dobije bolju ponudu, što je na kraju i iskoristio."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vrlo je izvjesno da bi Sloboda mogla i napuniti klupsku kasu. Brojni inostrani klubovi se interesuju za Smajića, Muminovića, Todorovića.

"Poznata je priča da su oni skrenuli veliku pažnju na sebe, no vidjet ćemo šta će se dešavati po tom pitanju. Sigurno nećemo gledati da ih po svaku cijenu prodamo, jer potrebni su i nama, a ni njima ne ide u prilog otići negdje, pa se vratiti nakon šest mjeseci. Ako se pojavi nešto kvalitetno, što će biti na zadovoljstvo kluba i fudbalera, onda nećemo praviti problem", poručio je Mujkanović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

genter
Realno, Sloboda bi trebala u Banovice. Sloga je ipak veci klub i imaju ambicije za vrh tabele.
26 19
Bulle
Tusanj je gradski stadion i ima pravo da igra Sloga na Tusnju druga stvar je sto ne podnosis Azmira Husica a realno ima vise znjanja i novaca od vas...ostavi se fudbala idi vodi gradjevinsku firmu i povecaj ljudima satnice i uslove.
22 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi