Šećerbegović potpisao ugovor sa Slogom o korištenju Tušnja
Sloga ima validan ugovor sa JP "Gradski stadion Tušanj"

SportSport.ba u posjedu dokumenta

Šećerbegović potpisao ugovor sa Slogom o korištenju Tušnja · Ekskluzivno

A. Beganović

Fudbalski klub Sloga Simin Han pobjedom nad Slavenom osigurao je plasman u Premijer ligu tako da će Tuzla u idućoj sezoni imati dva prrdstavnika u elitnom rangu takmičenja.

S obzirom na to da stadion Sloge u Simin Hanu nema uslove za odigravanje premijerligaških utakmica, čelnici ovog kluba su ranije govorili da će domaće utakmice igrati na stadionu Tušanj.

Međutim, jučerasnja izjava direktora Javnog preduzeća Tušanj Dževada Šećerbegovića u kojoj je rekao da se Sloga i Sloboda moraju dogovoriti izazvala je pravu pomutnju.

"Klub iz Simin Hana taj problem ne treba rješavati s nama, nego s ljudima iz Slobode. Kako se oni dogovore, tako će biti. Samo podsjećam da prioritet u korištenju terena našeg stadiona imaju nogometaši Slobode i atletičari AK Sloboda Tehnograd", rekao je Šećerbegović.

No, Šećerbegović je iz samo njemu znanih razloga zaboravio spomenuti da je upravo on kao direktor JP koje upravlja Tušnjem stavio svoj potpis na Slogin zahtjev o igranju na Tušnju.

SportSport.ba je došao u posjed ugovora u kojem jasno piše da Sloga ima pravo nastupa na Tušnju u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Na osnovu Vašeg akta u kome tražite da jedan trening i odigravanje prvenstvenih utakmica BH Telecom Premijer lige BiH (prema Vašem navodu, ukoliko ostvarite ulazak u BH Telecom Premijer ligu BiH) obavještavamo Vas da JU "Gradski stadion Tušanj" Tuzla može udovoljiti Vašem zahtjevu te Vam u prilogu ovog dopisa dostavljamo Ugovor o korištenju Gradskog stadiona "Tušanj" Tuzla za takmičarsku sezonu 2018/2019", stoji u dopisu ugovora kojeg je potpisao Šećerbegović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Tusanj je gradski stadion kako vas nije sramota uopste dizat prasinu oko toga? Naravno da imaju pravo na koristenje nije privatno vlasnisvo Senad Mujkanovica i kompanije...uhljebi.
36 8
disident7
Hajd bolje i Sloga da bude prvak nego Zrinjski.
11 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi