Muk i tišina na Maksimiru, Aalborg ide dalje

Liga prvaka, treće pretkolo

Muk i tišina na Maksimiru, Aalborg ide dalje

Edmir Škorić

Nogometaši zagrebačkog Dinama večeras su se oprostili od Lige prvaka nakon što ih je na Maksimiru savladao Aalborg s 2:0.

Dinamo je prvu utakmicu slavio s 1:0 u Danskoj, no u drugoj utakmici je Aalborg bio sjajan. Danska momčad je uspjela anulirati gol prednosti za Modre, a još u finišu zabiti za potpuno slavlje.

Domaći su imali sjajnu šansu u 14. minuti, kada je Brozović, koji je postigao jedini gol u duelu ove dvije ekipe u prvom susretu, pucao s 20 metara, ali gostujući golman je sjajno intervenisao. 

Ademi je u 23. minuti pucao preko gola zatim je Machadov udarac izblokiran. Nakon propuštenih šansi, kako to u nogometu obično i biva, uslijedila je kazna. Thomsen je proigrao Jacobsena nakon kontranapada, a ovaj postiže pogodak za šok na Maksimiru.

U posljednjih petnaestak minuta prvog dijela Dinamo je izgledao jako loše. Mogao je Aalborg do 2:0 u 52. minuti, ali Petersen sa pet metara šutira preko Dinamovog gola. Uzvraća Machado na drugoj strani, Larsen je njegov udarac odbio do Čopa, koji se spetljao na kraju.

Larsen sjajno brani udarac Čopa u 60. minuti. Pjaca je propustio dobru šansu pet minuta prije kraja utakmice, pa je to kaznio Jacobsen drugim golom, kojim je Aalborg došao na prag plasmana u grupnu fazu Lige prvaka.

Liga prvaka, 3. pretkolo, uzvrati: 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dinamo - Aalborg 0:2 (Jacobsen 35, 88)

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti