Muk na Grbavici: GOŠK odnio tri boda!
Vežu se loše igre tima sa Grbavice

Iznenađenje u 12. kolu

Muk na Grbavici: GOŠK odnio tri boda!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

GOŠK je hrabrom igrom na Grbavici osvojio tri boda protiv Željezničara (1:2) u susretu 12. kola Premijer lige BiH.

Debi Mate Neretljaka na klupi tima iz Gabele donio je zaista odličnu igru ovog tima koji je na kraju zasluženo došao do tri boda.

Željo je prvi prijetio u ovoj utakmici. Blagojević je u četvrtoj minuti dobro šutirao iz slobodnog udarca, ali Kozić je još bolje intervenisao.

Odmah su gosti uzvratili. Grešku Osmankovića umalo je iskoristio Hajdarević, Kjosevski je ipak siguran na golu domaćeg tima.

GOŠK je ustatku prvog poluvremena bio bolji tim. U 19. minuti Kjosevski jedva "vadi" bombu Hasanovića sa 35 metara, da bi dvije minute kasnije Kulović imao dobar pokušaj, ali šutira pored gola.

Ipak, bolju igru gosti su krunisali u 27. minuti. Vego odlično ubacuje iz kornera, a najviši u skoku je Darko Đajić koji pogađa za 0:1.

Domaći su se nakon primljenog gola malo probudili i do kraja prvog poluvremena su propustili nekoliko dobrih šansi. Prvo je u 32. minuti Kozić spasio GOŠK nakon udarca Bogičevića glavom, a zatim je u nadoknadi prvog poluvremena Šabanadžović iz odlične pozicije šutirao pored gola i na odmor se otišlo vodstvom gostiju iz Gabele od 0:1.

Iako se očekivalo da Željezničar u nastavku krene po preokret, to se nije desilo. Igra Plavih je izgledala zaista tromo i loše i tim Milomira Odovića apsolutno ništa nije mogao napraviti u fazi napada.

GOŠK se povukao i šanse je čekao iz kontri. Kulović je u dva navrata mogao da pogodi, ali u prvoj situaciji se spetljao, da bi u drugoj šutirao tik iznad prečke.

Ipak, u 85. minuti Željo je izjednačio. Dacić je oboren od strane Đajića, a sudija Sabrija Topalović, čini se neopravdano, pokazuje na bijelu tačku. Precizan je Sulejman Krpić za izjednačenje rezultata na 1:1.

U nadoknadi novi penal. GOŠK je dobio šansu za pobjedu, a iskoristio ga je Ramić za pobjedu gostiju.

Premijer liga BiH, 12. kolo:

Željezničar - GOŠK 1:2 (Krpić 85'p / Đajić 27', Ramić 90+5')

FK Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Čurjurić, Zec, Krpić, Šehić, Blagojević, Bogičević, Zajmović, Šabanadžović, Osmanković.

NK GOŠK: Kozić, Čolić, Karamarko, Ereiz, Aletić, Kulović, Đajić, Vego, Hajdarević, Hasanović, Kovačić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Ne mogu da vjerujem da ste prelomili i napisali "neopravdan" penal!!
135 3
Div iz šehera
Ne odgovara Selji dobar teren oni pobijede samo na šljakama.
63 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi