Muke Juventusa i Barcelone
Foto: EPA

Tri boda za favorite

Muke Juventusa i Barcelone

Midhat Šljivak

Juventus i Barcelona ostvarili su pobjede u 2. kolu grupe D Lige prvaka.

Stara dama iz Torina je dominirala protiv Olympiacosa, ali je na kraju uz dosta muke postigla došla do pobjede od 2:0.

U prvom poluvremenu su posebno imali veliki broj dobrih šansi, Proto je bio nesavladiv, a u finišu su pogodili i stativu.

Nije grčki velikan ništa mogao napraviti u napadu, ali su se dobro branili u prvih 45 minuta koje je okončano rezultatom 0:0.

Nastavak također donosi bolju igru Juventusa, a u 69. minuti su konačno stigli i do gola. Devet minuta po ulasku u igru mrežu grčkog tima pogađa Gonzalo Higuain za prednost od 1:0.

Pobjedu Juventusa ovjerio je Mario Mandžukić za konačnih 2:0 u 80. minuti.

Miralem Pjanić nije igrao u ovom duelu zbog povrede koju je zadobio na zagrijavanju.

Barcelona je bila minimalna i to na gostovanju kod Sportinga (0:1).

Katalonci su također dominirali u meču, a jedini gol na meču  postignut je u 49. minuti.  Vlastitu mrežu pogodio je Coates za konačnih 0:1.

Grupa D, 2. kolo:

Sporting - Barcelona 0:1

Juventus - Olympiacos 2:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:



Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi