Pregovori uspješno završeni: Na putu za Pariz još jedna zvijezda

Mukiele potpisuje za PSG

Pregovori uspješno završeni: Na putu za Pariz još jedna zvijezda

Edmir Škorić

Francuski prvak je kao i svakog prijelaznog roka dosta aktivan. Iako je prošlog ljeta bio mnogo aktivnijim, kada je angažovao mnoge velike zvijezde poput Messija, Ramosa, Donnarumme, Hakimija itd., ovaj put su odradili nešto skromniji posao.

Klub se riješio nekih igrača, neki će tek da odu, a za sada su dovedeni Nuno Mendes, 20-godišnji lijevi bek koji je Sportingu plaćen 38 miliona eura, te njegov dvije godine stariji sunarodnjak Vitinha, za koga je Portu isplaćeno 41,5 miliona eura.

Posljednje pojačanje će biti Nordi Mukiele, nogometaš Leipziga koji igra na poziciji štopera i beka, a njegova trenutna vrijednost procjenjuje se na oko 20 miliona eura.

Specijalista za transfere, slavni novinar Fabrizio Romano, objavio je da je Mukiele "100 % novi igrač PSG-a" i da će već večer ili sutra ujutro obaviti ljekarske preglede sa novim klubom.

Chelsea je pokušavao da dovede defanzivca, ali on i njegov agent već su sve dogovorili s PSG-om. Još u maju 2021. godine PSG je prvi put počeo da se povezuje sa Mukieleom, ali sada će transfer najzad biti realizovan.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

S obzirom da je imao s Leipzigom ugovor do ljeta 2023. godine, prepostavlja se da će Nijemci po nešto sniženoj cijeni igrača poslati u Pariz. Prije Leipziga igrao je za Montpellier i Laval u kojem je ponikao.

Ukupno je 24-godišnjak u Bundesligi upisao 100 nastupa i dao je osam golova uz 10 asistenciaj, a ima i 23 nastupa (dva gola i asistencija) u Ligi prvaka.

Top Komentari

ViniJr
Izvinjavam se ali Mukiele nije nikakva zvijezda. Sasvim prosječan igrač koji pošteno zaradjuje fudbalski hljeb i nista više.
3 0
axel42
Sta će onda slika Citya ovdje? Aha, plastika ko plastika nema tu neke razlike!
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi