Mulalić i Bekrić: Sutra želimo pobijediti za Mirzu Raščića

Pred utakmicu s Travnikom

Mulalić i Bekrić: Sutra želimo pobijediti za Mirzu Raščića

Edmir Škorić

Na stadionu Grbavica održana je press konferencija povodom utakmice 25. kola Premijer lige u kojoj Željezničar dočekuje Travnik.

"I dalje smo najuspješnija ekipa u ovoj polusezoni. Sutra želimo da nastavimo taj niz. Travnik smo gledali, skautirali i ozbiljno se spremamo za njih. Imaju tri super igrača, imaju sjajnog trenera. Pokušat ćemo da nađemo rješenja za njihovu igru", kazao je Mulalić.

"Vraćaju nam se lagano Tiago i Đermanović. Nisu stoposto spremni, ali bit će u kombinacijama. Mogu igrati par minuta, ali lagano se vraćaju. Kažnjeni su Memija i Blagojević", dodao je trener Plavih.

"Ciljevi kluba se ne mijenjaju, oni su isti. Prije tri-četiri-pet ili šest mjeseci su nam klubovi bježali i po 10 bodova. Mnoge smo klubove stigli. Igrači su svjesni važnosti utakmice. Što se mene tiče, uvijek ću stati ispred ekipe, nisam nikada bježao od toga. Ako neko pita za Kup, on nije završen", ističe Mulalić.

Plavi će igrati za Mirzu Raščića, nesretno preminulog navijača Željezničara.

"Volio bih da igramo za Mirzu Raščića. Ovo je emotivna utakmica za nas. Želimo za Mirzu da pobijedimo. To je za nas veliki motiv, on je s velikim srcem bio uz Želju", ističe Mulalić.

Nema mijenjanja sistema 

"Teško da možemo promijeniti sistem igre, pa nismo Bayern. Možda jesmo pročitani, ali nemamo sad neku širinu da puno rotiramo. S povratkom Tiaga, imat ćemo veću klupu". 

O ranijim kritikama na račun Bekrića

"Neću da spominjem igrača ni kada igra dobro, a kamoli kada ne odigra najbolje. Izjava našeg pomoćnog trenera bila je pod adrenalinom. Neke stvari su ipak za svlačionicu, a ne za javnost".

Blagojević?

"Blagojević nije bio ništa bolji ili lošiji od Bekrića protiv Slobode. Mogao sam bilo koga zamijeniti. To je bio loš dan".

Bekrić također očekuje pobjedu za Raščića, ali i za povratak na pobjedničke staze.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vidi video!

"Što se tiče same atmosfere, svjesni smo situacije. Nije problem izgubiti utakmicu, problem je vratiti se na pravi put. Držimo se zajedno, pokušaćemo sutra da dobijemo Travnik. Sutra je jako važna utakmica za nas i navijače, a i godišnjica je smrti našeg navijača Mirze Raščića", rekao je Samir Bekrić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi