Mulalić o svemu pomalo

Mulalić: Idemo po duplu krunu, to je naš cilj

Edis Mulalić, trener juniora FK Željezničar, ostvario je pobjedu nad gradskim rivalom rezultatom 3:0 i time svoj tim približio osvajanju duple krune. Nakon utakmice, popularni "Sablja" dao je svoje viđenje ove utakmice kao i cijele sezone:

"Mislim da smo zasluženo pobijedili. Kontrolisali smo cijelu utakmicu i moji momci su sada na pragu titule. Trebaju nam dvije pobjede u posljednja dva kola da osvojimo titulu koja bi, po meni, bila zaslužena. Pobjeda protiv Sarajeva je velika stepenica ka konačnom cilju."

Mulalić je pohvalio rad u omladinskim selekcijama Željezničara i naglasio:

"Ovo nije samo moj uspjeh jer je neko i prije mene trenirao ovu djecu. Mi smo osvojili kup i borimo se za prvaka i našu sezonu smatram uspješnom. Mislim da smo zaslužili duplu krunu kao nagradu za dobar posao koji radimo tokom cijele sezone kako u juniorskoj, tako i u ostalim selekcijama."

Mulalić se spominje kao potencijalni šef stručnog štaba Željezničara. On o svemu tome kaže:

"Šta god klub odluči, ja sam na raspolaganju. Ja sam čitav život bio vojnik kluba i ako oni kažu da sam potreban prvom timu, ja ću to normalno prihvatiti. U drugu ruku, ako odluče da sam i dalje potreban ovoj djeci ja ću ostati njihov trener. Raspoložen sam za sve opcije koje su otvorene. Ja sam tu, ako me smatraju kvalitetnim trenerom bit ću na raspolaganju. Podržat ću svaku odluku koju klub odluči."

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Za kraj, Edis Mulalić je istakao ogromnu važnost omladinskih selekcija za svaki klub u Bosni i Hercegovini.

"Svaki se klub treba osloniti na svoju djecu i mi smo primjer za to. Jedino rješenje za sve klubove u Bosni i Hercegovini je vlastiti omladinski pogon jer samo tako mogu napredovati i oni i naša reprezentacija. Apelujem na savez da napravi neku U21 ili U23 ligu, jer puno se naših igrača gubi poslije juniorskog štaža. Kada bi se to uradilo, napravio bi se sjajan potez i stvorili mnogi igrači za budućnost naših klubova ali i reprezentacije."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.