Mulalić nakon Bratstva: Ja da mogu doveo bih Ronalda

Trener Željezničara

Mulalić nakon Bratstva: Ja da mogu doveo bih Ronalda

E. Ganibegović

Željezničar je danas u Konjicu s minimalnih 1:0 slavio protiv Bratstva u prijateljskoj utakmici.

Mreža se zatresla u 55. minuti kada iskusni Samir Bekrić upošljava Nedima Mekića, a ovaj prizmenim udarcem donosi vodstvo svom timu, a taj gol kasnije će se ispostaviti i kao pobjedonosni.

Nakon utakmice dobili smo izjavu trenera Željezničara Edisa Mulalića.

"Malo smo ozbiljnije izgledali što je negdje i normalno, normalno... U fudbalu nema nikakvih pravila... Nego prva utakmica. Polako ide to, što se kaže stasava. U kojoj brzini vidjet ćemo. Ekipa je nova, skroz je novo, nema ih četiri-pet, upali su četiri-pet drugih. Eto, hajde, nije loše to izgledalo. Ima još par sitnica... ma ima dosta da radimo da provedemo", rekao je Mulalić pa nastavio:

"Dobro je da je pristup odličan i to pod velikim naporom. Jutros smo odradili i trening, pomjerili smo malo minutaži nekim igračima od jednog poluvremena prema nekih sat vremena, tako da me raduje da to liči na nešto. Imamo neku osnovicu. Ja kao trener imam neki kostur, iz nečeg moramo krenuti. Mladi momci koji su tu pokazali su da hoće i znaš šta je tu ključno od svega, da svako hoće da radi. Ako mu ti to pružiš i ako ima nekog smisla, svi vole da napreduju i svi vole da rade i to je plus ovoga svega."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Na pola smo priprema. Ovo do sad što je urađeno nije loše, ali bit će još bolje akobogda", zaključuje Mulalić, pa govori o mogućim transferima:

"Dobar igrač... O pozicijama... Kroje mi i pare i sve, pozicija. Ja da mogu Ronalda bih doveo, ali ne može. Tu smo deficitarni. Ima tu par igrača što se kaže, nisu na probnom radu, mi njih znamo nego da vidimo paše li našem stilu i načinu razmišljanja. Dobar igrač je uvijek dobrodošao. Zima je teška, a mi oskudni s parama. Sad ti moraš toliki kuhar biti da od tih uslova napraviš nešto. Ne sekiram se, momci slušaju rade, ima tu još dosta posla", dodao je Mulalić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sola
“Onaj” unlocked
14 0
pjanke.sa
Dabogda ti nama osto u Zeljkanu jos 100 godina.
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi