)

Trener Plavih razočaran

Mulalić: Ne smijemo zatvarati oči, treba nam svježe krvi

Trener Željezničara Edis Mulalić je bio veoma razočaran nakon novog posrtaja Plavih, koji su na Grbavici remizirali sa Slavijom odigravši utakmicu bez golova.

"Dva različita poluvremena. Imali smo prividnu dominaciju u prvom poluvremenu, a onda smo počeli mahnitati i slati neke duge lopte. Ritam igre nam je bio isprekidan i to nije bila naša igra. Apsurd je da smo sa deset igrača proigrali i bili opasniji nego do tada. Kokotov promašaj? Stokićev promašaj? Ne znam da li je ono moguće", rekao je Mulalić, koji se potom zapitao:

"Kako dalje? Ja bih bio sretan da mogu zarotirati i da mogu  zamijenim nekoga ko nije bio dobar, pa da umjesto njega uvedem nekoga ko može ponuditi više. Ova ekipa treba malo svježe krvi i tu ne trebamo zatvarati oči, jer vidimo da to nije to. Selekcija igrača je takva kakva jeste, treneri koji su bili prije mene su imali neku viziju sa ovim igračima, a ja ću sada pokušati izvući maksimum do kraja". 

"Sramotno je da imamo ovolike oscilacije u igri. Trening je jedno, a utakmica nešto sasvim drugo. Moji igrači su radili nešto što se nismo dogovorili na treninzima, forsirali su duge lopte... Teško je igrati za Željezničar, ovdje je nezgodno i kada izgubite u prijateljskoj utakmici, a igrači se moraju privići na pritisak".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Danas sam iskoristio sve što sam mogao. Neki igrači nisu bili tu, ali ovo što sam imao sam uveo u igru. Neki igrači su čak i igrali pozicije na kojim inače ne igraju, krpili smo se ali to nije bilo to", zaključio je razočarani Edis Mulalić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.