Trener Željezničara nakon pobjede

Mulalić: Ne trebamo se izvinjavati što smo pobijedili 3:0

Fudbaleri Željezničara u okviru 18. kola savladali su Vitez rezultatom 3:0 i tako spustili zavjesu na jesenji dio prvenstva u BHT Premijer ligi BiH. 

Trener domaćih Edis Mulalić nije krio svoje zadovoljstvo nakon pobjede, ističući da su njegovi izabranici zasluženo pobijedili Vitez sa visokih 3:0. 

"Igračima pripadaju čestitke za današnju pobjedu. U prvom poluvremenu smo iz prevelike želje da riješimo utakmicu gubili koncentraciju, imali smo posjed dobar, ali nije to bilo ništa konkretno prema naprijed", izjavio je Mulalić i potom dodao:

"Na poluvremenu smo vidjeli gdje je problem, zarotirali smo neke igrače postavkom i to je uradilo plodom. Najviše iz tog razloga što smo istrpili igru, ušla je nervoza u publiku, ali ostali smo mirni i to je rezultiralo brzim golom. Kontrolisali smo cijelo drugo poluvrijeme i na ruku nam je išla i glupost igrača Viteza, ali ne trebamo se nikome izvinjavati što smo pobijedili sa 3:0. Sasvim zasluženo smo pobijedili."

Mulalić je iskoristio priliku da pohvali mlade igrače kojima je dao priliku u današnjoj utakmici. 

"To djeca su budućnost, oni znaju šta je Željo. Oni čitavu polusezonu nisu bili u kriznoj situaciji, oni će za jedno bogatstvo biti veći u nekoj drugoj prilici i nadam se da ćemo takve prilike svesti na minimum. Igralo je osam juniora, to nije malo, svaka im čast i to je stvarno veliko bogatstvo."

Na kraju je dodao da Željezničar i ove sezone može igrati važnu ulogu u prvenstvu, bez obzira na trenutnu situaciju na tabelu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imali smo svoju računicu danas i znamo da u duelu Širokog Brijega i Sarajeva nisu mogle pobijediti obje ekipe i sigurno smo prišli prvoj petorki na šest bodova. Na proljeće nam dolazi Široki Brijeg i sve je moguće, ja sam fajter i tako razmišljam. Imamo dobar raspored, ne vidim ja nešto toliko crno u prvenstvu", istakao je Mulalić. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.