Željezničar savladao Vitez za ugodniji zimski san

Tri gola u mreži Tirića

Željezničar savladao Vitez za ugodniji zimski san

Fudbaleri Željezničara su danas pred svojim navijačima savladali Vitez rezultatom 3:0 i tako došli do svoje osme pobjede u sezoni.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo apsolutno ništa vrijedno pomena sve do samog finiša. Tiago je prvo u 39. minuti šutirao sa dvadesetak metara a njegov udarac odbranio je Tirić.

Dvije minute kasnije, Brazilac se poigrao sa odbranom Viteza i lijepo uposlio Hadžiahmetovića, koji je sa petnaestak metara pogodio stativu.

U drugom poluvremenu Željezničar je zaigrao mnogo bolje, a u vodstvo je stigao već u prvoj minuti nastavka. Loptu je ubacio Memija, a Beganović sa male udaljenosti šutirao glavom, ali je Tirić odlično zaustavio njegov pokušaj. Ipak, lopta se odbila do napadača Plavih koji je pogodio za vodstvo Željezničara od 1:0.

Domaći tim je bio bolji protivnik i u nastavku utakmice. Mogao je Željo i povisiti prednost, ali su se fudbaleri domaćih u nekoliko navrata spetljali pred golom Viteza.

Trenutak koji je definitivno otklonio sve dileme oko pobjednika desio se u 70. minuti, kada je Vitez ostao sa igračem manje. Barišić je udario Mujagića, a sudac Paradžik mu je zbog toga pokazao direktan crveni karton.

Pet minuta kasnije, Željo je imao dvije velike prilike da postigne novi gol. Memija je izašao jedan na jedan sa Tirićem, koji je odbranio njegov udarac, nakon čega je na odbijenu loptu natrčao Blagojević, ali ni on nije bio precizan.

Pogodak za 2:0 viđen je u 80. minuti. Mladenović je sjajno iznio loptu sa svoje polovine i uposlio Mujagića koji rutinski matira Tirića. Plavi u sudijskoj nadoknadi preko Hadžiahmetovića stižu i do svog trećeg gola, kojim su se na lijep način oprostili od svojih navijača za ovu godinu.

Premijer liga, 18. kolo:

Željezničar - Vitez 3:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŽELJEZNIČAR: Antolović, Kosorić, Memija, Blagojević, Mladenović, Hadžiahmetović, Sadiković Enis, Beganović, Hiroš, Tiago.

VITEZ: Tirić, Muminović, Pezo, Šantić, Kantar, Livančić, Vidović, Pilipović, Barišić, Kapetan, Đurić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.