Održana press konferencija FK Željezničar

Mulalić: Ovo je rudarski posao; Sadiković: Moramo pobijediti

Danas je u prostorijama Plavog salona na Grbavici održana press konferencija uoči predstojeće utakmice 15. kola Premijer lige, u kojoj će Željezničar ugostiti Slaviju.

Prisutnim su se obratili šef stručnog štaba Željezničara Edis Mulalić, i fudbaler ovog kluba Enis Sadiković.

"Svi znamo šta se desilo prošlog vikenda. Ni mi, ni ekipa nismo toliko glupi da ne vidimo kakva je to izvedba bila. Utakmica sa GOŠK-om nam je malo pomogla da se vratimo i bitno je da smo se plasirali u 1/4 finale Kupa. Slaviju smo gledali i međusobno se dobro poznajemo. Ako budemo na 300 posto ne može nam niko ništa, ali isto tako možemo ponovo pobijediti sami sebe", rekao je Mulalić, te dodao:

"Ovo je rudarski posao. Takav je da nešto što jučer radiš može danas da ne znači ništa. Nije nam svejedno zbog ove situacije, od krvi i mesa smo. To želim donijeti otkako sam tu, valjda ćemo biti u stanju da nam trenutna situacija nije svejedna. Ja da sutra igram ja znam kako bih. To pokušavamo prebaciti igračima. Najteže u ovom sportu i fudbalu je kada sumnjate u svoj karakter".

Što se tiče igračkog kadra Plavi će sutra igrati bez Bogdanovića, Mladenovića i Hadžiahmetovića.

"Imamo problem sa Bogdanovićem koji ima istegnuće ligamenata. Mladenović ima problem sa aduktorom, a Hadžahmetović je otišao na okupljanje reprezentacije. To su tri igrača koja ne mogu konkurisati za meč protiv Slavije".

Vidi video!

Prvotimac Plavih Enis Sadiković je svjestan da je pred njegovom ekipom težak zadatak protiv Slavije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno da smo razočarani zbog Prijedora. Igrali smo baš suprotno od onoga što šef od nas traži. Kup nas je malo vratio, vratio nam je samopouzdanje. Svjesni smo kakva je naša situacija i da moramo sada da se dižemo na tabeli. Svaka utakmica u Želji je teška, bila to utakmica za titulu ili za  opstanak. Sutra idemo da pobijedimo i da dokažemo da nismo ekipa u koju treba sumnjati", istakao je Enis Sadiković.

Utakmica Željezničara i Slavije igra se sutra (nedjelja) s početkom u 13 sati na Grbavici.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.