Trener Željezničara na konferenciji za medije

Mulalić pred Čelik: Znamo odakle dolazi najveća opasnost

Željezničar će danas u okviru 13. kola BHT Premijer lige BiH ugostiti na Grbavici zenički Čelik, a tim povodom održana je konferencija za medije. 

U taboru Željezničara su svjesni da neće biti lako igrati protiv Čelika, ali će dati sve od sebe da upišu šestu ovosezonsku pobjedu i uhvate priključak za gornjim dijelom premijerligaške tabele.

"Ovakve utakmice uvijek nose neku draž i uvijek su neizvijesne. Pokušat ćemo uraditi sve da utakmica ne bude neizvijesna. Poslije utakmice sa Zrinjskim smo radili analizu tog susreta, pa smo imali kratak period jer nas je očekivao kup i kratak period da pripremimo ekipu za Čelik", kazao je trener Edis Mulalić i nastavio:

"Igrači su svjesni situacije u kojoj se nalazimo i polako se neke stvari slažu. Mislim da s ovakvim korektnim radom kojeg pružaju na terenu ne bi trebalo biti problema niti danas niti ubuduće."

Mulalić ima samo riječi hvale o svom narednom protivniku.

"Čelik je nezgodan, pogotovo u ovom dijelu gdje solidno igraju prvenstvo, ali oni znaju nas i mi znamo njih. Znamo odakle dolazi opasnost. Kada je u pitanju sastav, imamo probleme sa Memijom koji ima temperaturu i od Zrinjskog nije igrao. Sumnjam da će igrati, dok je Kokot unatoč smrtnom slučaju u porodici došao da nam pomogne."

Vidi video!

Konferenciji za novinare prisustvovao je Tiago Rodrigues Faria.

"Ekipa očekuje najbolje. Igram sve bolje i bolje. Protiv Zrinjskog je dobro počelo, ali rezultat nije bio dobar. Bilo je bolje i protiv GOŠK-a. Ekipa igra kao porodica i očekujem da će biti bolje", kaže Tiago, koji ima visoke ambicije.

"Želim pokazati još bolje igre i na taj način se zahvaliti klubu i navijačima na podršci i povjerenju."

Vidi video!

Aleksandar Kosorić kaže kako će on i saigrači dati maksimum za trijumf. 

"Radi se o ozbiljnom i dobrom protivniku kojeg respektujemo, ali smatram da imamo kvalitet da dođemo do pozitivnog rezultata za nas. Ozbiljno smo se pripremali za tu utakmicu. Smatram da nas ništa ne može iznenaditi. Treba nam pobjeda da dođemo u gornji dio tabele", kazao je Kosorić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Stub odbrane tima sa Grbavice nije želio izdvajati nikoga iz zeničkog kluba.

"Njihov najveći kvalitet je kolektiv. Igraju organizovano i na svakog treba posebno obratiti pažnju. Svaki igrač je dobar", zaključio je. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.