Jakupovićev treći derbi, Želji ove sezone sudio već 7 puta

Sudac 107. vječitog derbija

Jakupovićev treći derbi, Želji ove sezone sudio već 7 puta

Čast da bude glavni sudac na 107. vječitom ligaškom derbiju Sarajeva i Željezničara pripala je Edinu Jakupoviću.

Njemu će na Koševu pomagati Sreten Udovičić iz Prijedora, Haris Baković iz Sarajeva, Enes Đozić iz Sarajeva, Admir Šehović iz Sarajeva i Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, dok će delegat biti Izet Banda iz Brčkog.

Edinu Jakupoviću će ovo biti treći ligaški vječiti sarajevski derbi na kojem će biti glavni sudac, a prethodna dva su završena neriješenim rezultatima. Bihaćki sudac je dijelio pravdu 12. maja 2012. godine, kada su na Koševu Sarajevo i Željezničar remizirali odigravši 2:2, i 4. maja 2014. godine, kada je na Grbavici bilo 1:1.

Jakupović je ove sezone već dijelio pravdu na utakmicama dva sarajevska kluba, a zanimljivo je da je čak sedam puta bio glavni sudac na utakmicama koje je igrao Željezničar. U tim susretima, Plavi su upisali pet pobjeda i dva poraza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

takmičenje utakmica rezultat
Premijer liga Borac - Željezničar 1:0
Premijer liga Mladost - Željezničar 2:1
Premijer liga Željezničar - Čelik 4:0
Premijer liga Željezničar - Borac 1:0
Kup BiH Borac - Željezničar 0:2
Premijer liga Sloboda - Željezničar 0:1
Premijer liga Željezničar - Olimpic 3:1

Sa druge strane, Sarajevu je Jakupović ove sezone sudio na tri utakmice, a bordo tim je u njima upisao po jednu pobjedu, remi i poraz.

takmičenje utakmica rezultat
Premijer liga Sarajevo - Zrinjski 0:1
Kup BiH Slavija - Sarajevo 1:4
Premijer liga Zrinjski - Sarajevo 2:2
Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi