Press konfrencija

Mulalić: Tri mjeseca sam se spremao za ovu utakmicu

SportSport.ba

Nakon velikog derbija, održana je press konferencija za novinare.

Prvo se novinarima obratio trener Željezničara Edis Mulalić.

"Pobijedili smo 1:0. Teška i turbulentna sedmica za mene je ovo bila. Sve zasluge pripadjau igračima, ja nemam nikog udjela. Ovo je pobjeda za sve Manijake, posebno one u Tuzli, koji su nas bodrili 90 minuta i kod 0:3. Malo nas je Bog pogledao danas. Očekujem da respektujete moj posao", rekao je trener Plavih Edis Mulalić.

"Niko se nije nadao da će Željo biti tu. Svi su nam bježali... Ambicije su iste. Imamo dobar niz, a ova utakmica nam ništa ne znači ako ne potvrdimo u petak. Ova pobjeda je malo ljepšeg ukusa nego protiv Drine, ali svaka je ista", dodao je Mulalić.


"Za ovu utakmicu sam se spremao tri mjeseca. Prekidali smo igru Sarajeva, nismo im dali da uzmu ritam. Naprijed možemo svakome da napravimo problem. Neke stvari smo promijenili u odnosu na Slobodu. Uz to, bili smo jako disciplinovani. Ovim stilom i ovim načinom smo mogli da pobijedimo Sarajevo", smatra strateg Plavih.

"Svu sam pozornost preuzeo na sebe, kako bi igrači bili slobodni. Ponosan sam na igrače, Bog nas je sve pogledao", dodao je Mulalić.

"Očekivali smo tvrdu i tešku utakmicu. Mislim da smo bili bolji. Primili smo taj gol, ne znam ni ja kako smo ga primili. Pokušali smo cijelo vrijeme da se vratimo u igru, da postignemo gol... Nismo uspjeli. Žao mi je zbog navijača, imali smo najbolje namjere. Momci su se borili, trudili, nemam šta da im zamjerim", rekao je Hurtić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da nismo dobro stajali na posjedu lopte, Željo nam je to otežao. Sudija je po meni trebao da podijeli dosta kartona na startu, a nije. Moji igrači se nišu snašli u tim situacijama".


Prfessss by redakcija1
Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi