Mulalić: Znam kako se sada Feđa osjeća...

Zadovoljstvo na licu trenera Željezničara

Mulalić: Znam kako se sada Feđa osjeća...

Samir Mlaćo
I Edis Mulalić trener domaćeg tima iznio je svoje viđenje utakmice u Plavom salonu.

Željezničar je slavio u posljednjim sekundama protiv Veleža (1:0) za veliko slavlje navijača.

“Slažem se za Feđom, ista utakmica kao u Mostaru, samo u kontra smjeru. Velež je danas bio prvo poluvrijeme bolji, mi smo imali plan... Otišli smo na drugi plan, isplatilo nam se to sa izmjenama. Vratio nam se negdje Leotar, pa i Mostar... Shvatam Feđu kako se osjeća sada, tako sam se ja osjećao poslije meča u Mostaru. Momci su nagrađeni, fudbal je pošten, koliko mu daš, toliko se vrati. Imali smo sedam zicera u Trebinju, ovo je ekipa u stasavanju. Za mene je ovo najbolja ekipa, slatka je ovo pobjeda, ali nećemo sada reći da je sve bajno. Nastavljamo predano raditi. Sada ide pauza da se osvježimo i spremimo za dalje“, riječi su Mulalića koji je govorio o cijeloj ekipi.

“Moj zadatak je izvući maksimum iz ove ekipe. To je trenutno tako, a ima i čime nisam zadovoljan. To su ipak interne stvari, nisu za medije.Momci imaju karakter, rade i slušaju upute. Momci sa klupe su dobro odgovorili, življi smo bili i opasniji u kontrama. Nismo dobro radili pritisak prvo poluvrijeme, a Velež je stao poslije tog našeg vraćanja u defanzivni blok“.

Cocalić je izašao zbog povrede.

“Imao je problema sa listom od Trebinja. Podloga dosta utiče, on igra odličan fudbal i bitan je za nas. Mislim da je istegnuće lista, pauza će nam dobro doći. On je veliko ljudsko i igračko pojačanje, on zna šta je Željo. Nadam se samo da nije ruptura. Moram pohvaliti Drinu, ušao je bez straha i odradio sve korektno“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Publika je dizala Željezničar.

“Od početka se osjeti energija, vakat je bilo da se sjedinimo i svi da pušemo u istu rupu. Imamo najbolje navijače, nisu prestali da pjevaju ni sekunde, ni kada nije bilo rezultata. Imaš obavezu prema njima da se boriš... Svlačionica je ostala da pjeva, a to je dobro. To je Želju uvijek krasilo. Oni su nam 15-ti igrač, nisu 12-ti“, dodao je Mulalić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AlJazeera
MANGUPSKI !
20 3
Više baca na dilera i konzumenta spida , a ne na trenera
6 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti