Grbavica eksplodirala u finišu: Beća presudio Veležu!
FOTO: T. Hebib

Derbi 23. kola Premijer lige BiH

Grbavica eksplodirala u finišu: Beća presudio Veležu!

Haris Zilić

Derbi meč 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Grbavici odigrali su stari rivali Željezničar i Velež, a konačan rezultat je glasio 1:0 za domaće.

Prva uzbuđenja čekali smo do devete minute. U prilici za Velež bio je Haskić, međutim Bender mu skida zicer. Domaći uzvraćaju tri minute kasnije lijepom akcijom preko Bekrića, ali Isić je bio siguran.

Nova prilika za goste u 19. minuti. Hasanović je oprobao svoj udarac, lopta odlazi preko gola Bendera.

Nakon toga period oštre igre, dosta je lopta na sredini terena, ekipe su teško dolazile do prilike pred protivničkim golom.

Zaprijetio je i Željezničar nakon prekida. Dobar pokušaj Bekrića iz slobodnog udarca u 36. minuti, Jovičić brani i to je bilo sve u prvom poluvremenu.

U nastavku slična igra na terenu, a prva poluprilika u nastavku koju možemo izdvojiti desila se u 58. minuti. Galić je centrirao prema Zecu, Isić na vrijeme reagovao. U 62. minuti na drugoj strani Malić blokira udarac Haskića.

Oglasi

Period uzbuđenja na Grbavici u drugoj polovini drugog poluvremena. Prvo je Haskić nakon jednog kornera imao sjajnu šansu, ali Bender brani njegov udarac, da bi dvije minute kasnije na drugoj strani Radovac u posljednji čas intervenisao ispred Resića.

U 79. minuti i Drina je imao priliku za tim sa Grbavice, bez promjene rezultata. Pršeš u 86. minuti loše šutira iz slobodnog udarca i kada se činilo da će meč završiti 0:0 Beća u 92. minuti pogađa za 1:0 i veliko slavlje domaćih igrača i navijača.

ŽELJEZNIČAR - VELEŽ 1:0 (Beća 90+2')

ŽELJEZNIČAR: Bender, Malić, Hajdarević, Kosorić, Cocalić, Subašić, Mekić, Vučenović, Hodžić, Galić, Bekrić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VELEŽ: Jovičić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Anđušić, Isić, Haskić, Hasanović, Salčin, Dejanović, Radovac.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Pisaaaaaaaaaaaaaj, pisaaaaaaaaaaaaaj u usta vrapcicka !!! Aaaaaaaaaaaaaaa pisaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjj majku im kozoje*sku i kamenjarsku
21 43
SeoRusilac
Nezaslužena pobjeda Željezničara
24 31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi