Muller i Lewandowski spriječili senzaciju na Allianz Areni

Nova pobjeda Bayerna

Muller i Lewandowski spriječili senzaciju na Allianz Areni

Bayern je u pretposljednjoj utakmici 19. kola Bundeslige na svom terenu uz dosta muke savladao Werder rezultatom 4:2.

Bavarci su od starta utakmice nametnuli svoj tempo igre, ali stvari su krenule po zlu kada je u 25. minuti Gondorf zabio za neočekivano vodstvo Werdera od 1:0.

Bayern se nakon toga dugo mučio da slomi otpor gostiju iz Bremena, sve dok Muller u 41. minuti nije zabio za 1:1 i tako najavio preokret.

Igrao se 63. minut kada je Bayern stigao do prvog vodstva na utakmici. Rodriguez je ubacio, a Lewandowski glavom pogodio za 2:1. Samo 11 minuta kasnije, novi problemi za domaće. Sule je postigao autogol i vratio Werder u rezultatski egal (2:2).

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, tri minute kasnije Lewandowski je ponovo pogodio za 3:2, da bi u 84. Muller drugim golom zabio za konačnih 4:2.

Nakon 19 kola, Bayern je prvi na tabeli sa 47 bodova, čak 16 više od Leverkusena na drugom mjestu. Werder je i dalje u zoni ispadanja na 16. mjestu sa isto toliko bodova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi