Müller: Nismo bili dovoljno dobri da bi pobijedili Borussiju

Bayern ostao bez Superkupa

Müller: Nismo bili dovoljno dobri da bi pobijedili Borussiju

Edmir Škorić

Njemački nogometni reprezentativac Thomas Müller tvrdi da je Bayern izgubio subotnje finale Superkupa Njemačke jer "nije dovoljno dobar".

Müller smatra da njegova momčad mora da se poboljša ukoliko želi da ponovi prošlosezonski uspjeh i osvoji ponovo sve važnije trofeje. Sezonu su, kako znamo, krenuli porazom od Borussije u finalu domaćeg Superkupa (2:4). 

"Bili smo poprilično neorganizirani nakon izjednačenja, a koje je trajalo svega nekoliko minuta prije nego smo primili još dva gola. Primijetio sam da su svi djelovali izgubljeno", rekao je 24-godišnji Nijemac tamošnjim novinarima, dodavši:

"Kada je trebalo da pritisnemo Borussiju, nismo uspjeli i nismo mogli da dobijemo utakmicu. Očito je da smo nešto radili krivo. Morat ću još jednom dobro sagledati cijelu stvar. Ono što je pozitivno, nismo odustajali ni kada smo gubili".

"Neću ni u koga upirati prstom, ali nismo bili dovoljno dobri da pobijedimo Borussiju. Do te utakmice naše pripreme su se dobro odvijale, također u smislu rezultata. No,  bilo koja momčad može se pobijediti ako nije u najboljem izdanju, tako i nas. To još više vrijedi kada igrate protiv velike momčadi kao što je Borussija", istakao je Müller, za kraj dodavši:

"Nismo izgubili Superkup od bilo koje ekipe. Pa oni su bili druga ekipa u Evropi prošle sezone. Iako, naravno, volio bih radije da smo osvojili Superkup".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayernu sada slijede jake pripremne utakmice u Audi Cupu koji se igra upravo na minhenskoj Allianz-Areni. Pored domaćina Bayerna natjecat će se još brazilski Sao Paulo, engleski Manchester City, te talijanski AC Milan. 

Bavarci u srijedu najprije igraju protiv Sao Paula, dok će City našeg Edina Džeke odmjeriti snage s Rossonerima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.