Mumbbru ostaje u Bilbao Basketu

Mumbbru ostaje u Bilbao Basketu

Nakon što su iznenađujućim ulaskom u finale doigravanja ACB lige košarkaši Bilbao BB-a zaradili epitet najprijatnijeg iznenađenja sezone u redovima ovog kluba na red je došlo spremanje ekipe za narednu kampanju.

Prvi posao vezan je za Alexa Mumbrua.

Ovaj 202 cm. visoki igrač španjolske reprezentacije i Bilbaa produžio je ugovor sa ovim baskijskim klubom na još jednu godinu sa mogučnošću dogovora za još jednu godinu (1+1). Mumbru je ove godine sa ekipom za koju nastupa stigao do finala kojeg su izgubili od mnogo jače Barcelone (3:0). Tokom sezone ACB ligi Alex je odigrao 43 utakmice postigavši 10,6 poena i 5 skokova po susretu. Svemu ovome dodao je i 9,1 koš u prosjeku tokom 18 Evrokup utakmica.

Prije Bilbao BB-a, Alex Mumbru je nastupao za Real Madrid i Juventut. Član je španske nacionalne selekcije od 2002. godine a za to vrijeme osvojio je zlata na SP-u 2006. i na EP-u 2009. godine. Na Eurobasketu 2007. godine koje je igrano u njegovoj zemlji, Mumbru je sa suigračima uzeo srebro a medalju istog sjaja osvojio je i na olimpijadi u Pekingu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.