Muminović junak Slobode u Krupi, Tuzlacima prvi bod u sezoni

Remi Krupe i Slobode

Muminović junak Slobode u Krupi, Tuzlacima prvi bod u sezoni

M. Šljivak

Fudbaleri Krupe i Slobode remizirali su (0:0) u susretu 3. kola Premijer lige BiH.

Krupa je odlično otvorila meč i u osmoj minuti su imali odličnu šansu za gol. Koljić je uposlio Stefana Barića, a njegov šut iskosa sa desne strane sjajno brani Azir Muminović.

Već u narednom napadu još jedna velika šansa za domaće. Jašarević je probio po lijevoj strani, odigrao povratnu za Redžića, koji šutira sa vrha kaznenog prostora, no lopta pogađa jednog igrača gostiju i odlazi tik pored gola.

Nakon kornera pokušao je i Koljić, ali lopta odlazi pored gola.

Krupa je dominirala u uvodnih 20-ak minuta, a svakako treba istaći još jednu fantastičnu odbranu Muminovića koji je u 19. minuti ponovo zaustavio udarac Barića u situaciji jedan na jedan.



Nakon ovih promašaja Sloboda je zaigrala nešto bolje. Uspostavili su terensku jednakost i do kraja poluvremena se igralo većinom između dva kaznena prostora i bez velikih šansi.

Nastavak donosi nešto bolju igru Tuzlaka, koji su stvorili nekoliko opasnih situacije pred golom Kutića, ali falio je ponovo završni udarac.

Potom se igra umirila, a na desetak minuta do kraja Krupa propušta dvije velike šanse. Prvo je Milutinović prijetio sa 30 metara, ali Muminović čudesno brani, da bi u nastavku mladi golman Slobode "skinuo" i pokušaj Fajića.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao. Ostalo je 0:0, pa je ovo Tuzlacima prvi bod u novoj sezoni u kojoj još nisu postigli gol.

Premijer liga BiH, 3. kolo:

Krupa - Sloboda 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa: Kutić, Redžić, Jašarević, Koljić, Ljubenović, Dujaković, Milutinović, Palić, Vukotić, Aleksić, Barić.

Sloboda: Muminović, Đorđilović, Todorović, Ordagić, Ziljkić, Mehmedagić, Ćulum, Smajić, Hairilahović, Zukić, Ignjatović.



Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi