Sloboda se nada prvim bodovima, GOŠK čudu na Koševu

Danas mečevi trećeg kola Premijer lige

Sloboda se nada prvim bodovima, GOŠK čudu na Koševu

E. Škorić

U nedjelju će biti odigrane i preostale tri utakmice trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon što je Široki u petak deklasirao Čelik s 4:0, jučer su Radnik i Željezničar savladali Zrinjski s 2:1, odnosno Vitez s 1:0, a danas će kolo biti kompletirano mečevima u Krupi, Banjaluci i Sarajevu.

Nakon dva poraza, Sloboda prve bodove traži kod Krupe, koja se prošle sezone pokazala kao pravo osvježenje u bh. nogometu. Ipak, ni Krupljani nisu oduševili na startu sezone, upisali su po bod u duelima s Radnikom i Vitezom, pa i momčad Slobodana Starčevića danas ima imperativ pobjede.

Krupi "leži" Sloboda

Krupa i Sloboda odigrale su ranije četiri meča i u tri navrata je Krupa ostvarila pobjede, a zanimljivo da je na svakom meču postignuto najmanje tri gola, pa se nadamo da će i ovaj put meč biti sadržajan i zanimljiv.

Vlado Jagodić, trener Slobode, kazao je da bi plastična trava mogla da predstavlja ozbiljan problem njegovim igračima, a brine ga što Krpić i Husić neće biti na raspolaganju. 

U Banjaluci Borac traži treću pobjedu i to protiv Mladosti, koja je također na maksimalnom učinku poslije dva kola. Borac se vratio u Premijer ligu i odmah na startu pokazao da ima ozbiljne namjere po povratku u društvo najboljih. Ipak, treba kazati da će nakon Čelika i GOŠK-a plavo-crveni tek danas, u susretu protiv Mulalićeve Mladosti, imati ozbiljan i pravi ispit.

Mladost puna optimizma

Mladost je u prošlom kolu na svom terenu zaustavila Željezničar i na krilima te pobjede u sastavu Kakanjaca imaju pravo da budu optimisti pred put u Banjaluku.

"Mladost je u prve dvije utakmice pokazala da ima dobru ekipu i da ih ne smijenimo nikako potcijeniti. Međutim, nikome, a pogotovo ne našem stadionu, ne prepuštamo ulogu favorita", naglasio je trener Banjalučana Željko Vranješ.

GOŠK po čudo, Sarajevu pobjeda imperativ

Novajlija u ligi, GOŠK, loše je krenuo u sezonu, upisao je dva poraza i gostovanje na Koševu djeluje kao u najgorem trenutku po Gabeljane, obzirom da je Sarajevo poslije razočaravajućeg domaćeg poraza od Zrinjskog odlučno da, nakon Zenice, veže još jednu pobjedu. Bordo tim je apsolutni favorit, no itekako se Sarajevo znalo poskliznuti tamo gdje to niko nije očekivao.

Uostalom, GOŠK je u martu 2012 godine na Koševu slavio sa 2:0, pa će ovaj tim iz hercegovačkog gradića i večeras pokušati da napravi neko čudo i da pomrsi račune jednom od favorita za titulu. 

"Kao i svaki put idemo na pobjedu. Favoriti smo i nadam se da ćemo osvojiti tri boda i pozivam sve navijače da nas podrže do nove pobjede. Utisci s novim trenerom su super, odlično radimo i novi trener je nadogradio malo prethodnog trenera i to se odradilo u Zenici. Iz meča u meč će to sve biti bolje", rekao je Samir Radovac. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treneru Senadu Repuhu su svi na raspolaganju osim povrijeđenog Marka Mihojevića. Susreti u Banjaluci i Sarajevu igraju se od 20, a u Krupi od 17 sati. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi