Muminoviću pohvale na startu drugog dijela sezone: Važna pobjeda, mnogo će nam značiti

Ove zime stigao kao veliko pojačanje u redove premijerligaša

Muminoviću pohvale na startu drugog dijela sezone: Važna pobjeda, mnogo će nam značiti

S. Mlaćo
FK Radnik Bijeljina je u subotu upisao tri vrijedna boda protiv HŠK Posušje (3:1), te tako na najbolji mogući način otvorio drugi dio sezone.

U Bijeljini vjeruju u opstanak, pobjeda nad direktnim konkurentom dala im je krila, te dodatno samopouzdanje za nastavak sezone.

Meč dva tima iz donjeg dijela tabele bio je veoma otvoren, a i gosti su imali svoje šanse, no u par navrata istakao se nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje, danas čuvar mreže Bijeljinaca Azir Muminović.

Muminović je stigao kao veliko pojačanje ove zime i nema sumnje da će biti jedna od glavnih uzdanica Bijeljinaca.

“Sigurno da nam pobjeda nad Posušjem mnogo znači, kako za nastavak prvenstva, tako i u borbi za opstanak. Utkamica je bila dosta zahtjevna, svi saigrači su odlično odgovorili na zahtjeve trenera i odradili sve što smo ranije dogovorili“, priča Muminović za SportSport.ba.

Nakon rastanka sa Tuzlom City bio je bez kluba, no već prvo kolo nastavka sezone potvrdilo je da se radi o kvalitetnom čuvaru mreže o kojem brigu trenutno vode agenti iz agencije Balkan Scout.

Oglasi

“Drago mi je da sam odradio jednu dobru utakmicu i da sam dao svoj doprinos u važnoj pobjedi. To će mi značiti dosta za dalje, posebno na građenju samopouzdanja u narednim utakmicama“.

Već sutra Radnik putuje na megdan Zrinjskom. Plemići imaju samo jedan poraz ove sezone i to upravo protiv Radnika u Bijeljini u prvom dijelu sezone.

"Što se tiče Zrinjskog, oni imaju taj pobjednički niz i igraju odlično. Mislim da Nemanju Bilbiju ne treba ni komentarisati, a imat će i poseban motiv protiv nas, jer smo ih jedino mi uspjeli do sada poraziti, te tada zaustaviti Bilbiju. Mi imamo kvalitetnu ekipu, nadamo se da možemo ostvariti pozitivan rezultat, a vjeruje da ćemo mnogima pomrsiti račune u nastavku sezone“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Radniku želi potvrditi svoje kvalitete i sa klubom izboriti opstanak.

“Mislim da sam napravio dobar korak, nije lako poslije 'odmora' koji sam imao, ali nadam se da ću nastaviti u dobrom ritmu i da će me povrede zaobići“, dodao je Azir Muminović, član FK Radnik Bijeljina, na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije