München	1860 deklasirao Duisburg

München 1860 deklasirao Duisburg

Midhat Šljivak

Tri utakmice četvrtog kola Cvajte odigrane su večeras, a pobjede su zabilježile ekipe Münchena 1860, Kaisersaluterna i Cottbusa.

München 1860   je na Allianz Areni deklasirao Duisburg sa 3:0. Benjamin Lauth je postigao dva gola za domaćine u 2. i 56. minuti, da bi konačnih 3:0 postavio Stoppelkamp u 85. minuti. Za Duisburg su kompletan susret odigrali Džemo Berberović i Branimir Bajić.

Kaiserslautern je sa 3:1 na gostovanju savladao Dynamo Dresden. Bunjaku je nakon pola sata igre pogodio za vodstvo gostiju,a Pote je poravnao na 1:1 u 67. minuti. Ipak, Bunjaku u 74. i Fortunis u 82. minuti postižu golove za Kaiserslautgern te donose svom timu tri boda. Za Dynamo je do 77. minute igrao i Muhamed Subašić.

Gostujuću pobjedu upisao je i Cottbus koji je golom Sanoga iz 30. minute savldao ekipu Kölna sa 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.