Pune tribine, pobjeda Bayerna protiv trećeligaša i sastav u kojem više nikada neće nastupiti

Bavarci lagano do drugog kola DFB Pokala

Pune tribine, pobjeda Bayerna protiv trećeligaša i sastav u kojem više nikada neće nastupiti

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayerna večeras su u gostima pobijedili niželigaša Munster sa 4:0 u prvom kolu DFB Pokala i plasirali su se u narednu fazu ovog takmičenja.

Bayern je bio apsolutni favorit u večerašnjoj utakmici i nekako s pola snage gosti iz Minhena uspjeli su da dođu do očekivane pobjede i plasmana u drugo kolo.

Thomas Tuchel napravio je dosta promjena u početnom sastavu, a ovo je vjerovatno bio tim kojeg više nikada nećemo vidjeti na terenu od prve minute u nekoj utakmici u takvom sastavu.

Međutim, ni to nije zaustavilo Bayern koji je uspio da već u prvom poluvremenu riješi pitanje pobjednika.

Bavarci su poveli sa 1:0 već u devetoj minuti kada je Choupo-Moting pogodio na asistenciju Tela.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/echelontvmedia/status/1706752651818340726[/twitter]

Do drugog gola gosti su stigli u 40. minuti kada je pogodio Laimer, dok je u petoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena pogodak za 3:0 postigao Kratzig.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1706753492692414871[/twitter]

U drugom poluvremenu Bayern se propisno ispromašivao, ali i Munster je imao svoje prilike. No, domaći na kraju nisu uspjeli da dođu do utješnog gola kojim bi se oprostili od DFB Pokala za ovu sezonu.

Konačan udarac Bayern je svom protivniku zadao u 86. minuti, a konačnih 4:0 postavio je Tel.

Također, stadion Munstera bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, te su navijači domaćeg tima od prve do zadnje minute pravili zaista fantastičnu atmosferu i pokazali su se u sjajnom svjetlu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti