Bizarno pravilo u Njemačkoj: Harry Kane je postigao tri gola, ali to nije hat-trick!?

Šta sve neće izmisliti...

Bizarno pravilo u Njemačkoj: Harry Kane je postigao tri gola, ali to nije hat-trick!?

Eldar Ganibegović

Harry Kane je za vikend postigao tri gola za Bayern u utakmici Bundeslige, ali čini se da to prema njemačkim pravilima nije hat-trick. Zvuči čudno, ali je tako.

U okviru petog kola Bundeslige Bayern je na Allianz Areni prije dva dana dočekao Bochum i deklasirao ga rezultatom 7:0.

Već u četvrtoj minuti bilo je 1:0, a pogodio je Choupo-Moting. Prednost je duplirana u 13. minuti kada svoj prvi gol na meču postiže Kane.

De Ligt je nakon toga u 29. minuti povisio rezultat na 3:0, da bi Sane pogodio u 38. minuti i pri rezultatu 4:0 se otišlo na odmor.

Igrala se 54. minuta kada je Harry Kane s 11 metara pogodio za 5:0, da bi rezervista Tel u 81. minuti povisio na 6:0.

Konačnih 7:0 postavio je Harry Kane u 88. minuti kada je kompletirao hat-trick. Hm, da li je?

Oglasi

Britanski "The Sun" objavio je kako Harry Kane zapravo nije postigao hat-trick, s obzirom na bizarno pravilo u Njemačkoj.

Naime, kako bi se tri gola smatrala hat-trickom u Njemačkoj, sva tri moraju biti postignuta u istom poluvremenu, a ne samo na istoj utakmici.

Svakako nevjerovatna situacija, ali malo ko će mariti za to kada se tri gola svakako broje kao tri gola, a na vrlo uvjerljiv način upisana su i tri nova boda.

"Bilo je to savršeno popodne. Osjećam se jako dobro s ovom ekipom. Mentalitet momaka je jako dobar. Sada se pripremam za Oktoberfest.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Učinili smo da izgleda lako. Moglo je biti teško, ali svi su bili u dobroj formi i mi smo to iskoristili. Bila je to utakmica u kojoj su svi dali sve na terenu", rekao je Harry Kane nakon meča s Bochumom. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pušite se dečko je postigao svoj prvi hat - trick , a to što je debelim englezima krivo što njihov kapetan nosi dres njemačkog velikana to je nešto drugo , to boli ljubomora je čudo ...mamu vam englesku Prvi hat trick haryyy kaneeeee
0 1
King_Kenny
...zabio covjek tri gola,a oni to nek zovu kako hoce...rekao sam ja da ce on biti pun pogodak za Bayern,i da se za ovakvog dokazanog strijelca isplati dati 100+ miliona...ako ne bude povreda,ide on lagano na 40+ golova u sezoni...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi