MUP HNK-a u Jablanici stopirao odlazak Robijaša u Mostar

Igrači Čelika bez podrške navijača

MUP HNK-a u Jablanici stopirao odlazak Robijaša u Mostar

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas igraju protiv Zrinjskog pod Bijelim Brijegom, a navijači Čelika koji bojkotuju domaće utakmice redovni su na gostovanjima svog kluba.

Dva dana prije utakmice u Mostaru, predstavnici navijačke skupine iz Zenice uredno su najavili dolazak svojih navijača u Mostar. Iz MUP-a HNK-a im je stigao dopis da će biti zabranjen dolazak navijača u alkoholiziranom stanju i maloljetnih osoba.

Danas se put Mostara zaputila grupa od šest kombija i više privatnih vozila, koje je MUP Hercegovačko-Neretvanskog kantona zaustavio na odmaralištu blizu Jablanice, iako nijedan navijač nije bio u alkoholiziranom stanju, navijači su vraćeni za Zenicu jer navodno ne dolaze sa autobusima.

Postavlja se pitanje stalnog maltretiranja MUP-a ovog kantona, koji su i prošle sezone navijačima Čelika zabranili dolazak prvo u Vrapčiće, pa zatim i pod Bijeli Brijeg. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti