MUP izdao saopštenje povodom incidenta na Koševu

Poznato zašto su navijači uhapšeni

MUP izdao saopštenje povodom incidenta na Koševu

Endin Čaušević

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izdalo je danas saopštenje povodom incidenta koji se jutros desio na platou stadiona Koševo.

Naime, jutros je policija uhapsila tri osobe u blizini stadiona Koševo nakon što je prijavljeno da se na tom mjestu skupila grupa navijača Željezničara. Uhapšeni su ispitani, a MUP je izdao saopštenje povodom tog incidenta.

"Dana 26.10.2016.godine u 08:50 sati, obaviještena je I PU da se na južnoj strani stadiona "Asim Ferhatović Hase", ulica Patriotske lige, općina Centar Sarajevo, nalaze NN lica koja narušavaju javni red i mir.  Na lice mjesta upućeno je više patrola i na makadamskom parkingu koji se nalazi na lokalitetu Betanije, policijski službenici su zatekli sljedeća lica: Š.K., rođen 1995.godine u Sarajevu, F.S., rođen 1993.godine u Sarajevu, H.S., rođen 1996. godine u Sarajevu i Z.E., rođen 1996.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni.

U obavljenom razgovoru isti su izjavili da pripadaju navijačkoj skupini FK Željezničar, te su sa grupom navijača došli na navedeni stadion kako bi se fizički obračunali sa pripadnicima navijačke skupine FK Sarajevo. Izvršenim obilaskom užeg i šireg lokaliteta oko stadiona Asim Ferhatović Hase, pronađeno je više drvenih palica i improvizovanih metalnih palica.

Navedena lica su privedena u službene prostorije I PU i protiv istih će biti preduzete zakonom predviđene mjere. Policijski službenici nastavljaju rad na potpunom rasvjetljavnju  i dokumentovanju navedenog događaja", navodi se u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi