MUP KS: Više lica je bilo u vidno alkoholisanom stanju

Nakon saopštenja Robijaša

MUP KS: Više lica je bilo u vidno alkoholisanom stanju

Nakon saopštenja koje je ranije danas objavilo Udruženje navijača Robijaši 1988, u kojem navode niz činjenica zbog kojih im nije dozvoljen dalji put ka Sarajevu na utakmicu osmine finala Kupa BiH između Olimpica i Čelika, kontaktirali smo MUP Kantona Sarajevo koji nas je potom u pismenoj formi obavijestio o svemu što se desilo na kraju autoputa A1, na naplatnim kućicama u Jošanici.

"Dana 01. 10. 2014.godine, poduzimajući mjere i aktivnosti osiguranja utakmice između FK Olimpik iz Sarajeva i NK Čelik iz Zenice, koja se odigravala u Sarajevu istog dana u popodnevnim satima, policijski službenici Jedinice za specijalističku podršku ovog Ministarstva, su tokom prihvata navijača iz Zenice, na naplatnoj rampi u Semizovcu, oko 14,30 sati, kontrolisali kombi "Fiat Dukato", reg. oznake E38-J-411 i putničko motorno vozilo marke "Fiat Croma", reg. oznake J23-E-029, s navijačima FK Čelik. Prilikom kontrole uočeno je da je više lica u vidno alkoholisanom stanju, nad kojim je izvršeno alkotestiranje, koje je to i potvrdilo, kao i više maloljetnih lica bez pratnje roditelja ili ovlaštenog trećeg lica. Iz navedenih razloga, s ciljem preduprjeđenja narušavanja javnog reda i mira, isti su vraćeni i propraćeni autoputem do petlje na ulazu u Visoko.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, tokom pripreme osiguranja ove utakmice ostvarilo je uobičajeni kontakt s MUP-om ZE-DO Kantona", stoji u odgovoru MUP-a Kantona Sarajevo na upit naše redakcije o dešavanjima u Jošanici.

Za razliku od zvaničnog odgovora MUP-a KS u saopštenju Robijaša stoji kako je samo jedno od 19 testiranih lica bilo pozitivno na alkotestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.