Muratović doveo Sturm na korak do titule

Austrijska T-Mobile Bundesliga

Muratović doveo Sturm na korak do titule

Samir Muratović postigao je pobjednički gol za Sturm u 87. minuti protiv Magne Wiener Neustadt i tako kolo prije kraja prvenstva došao na korak do titule.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a u 54. mintuti Muratović je ušao u igru. Sturm je došao do vodstva preko Kainza u 62. minuti, ali gosti su poravnali preko Grunwalda 15-ak minuta prije kraja utakmice.

Manuel Schuttengruber pokazao je na bijelu tačku u 86. minuti, a siguran izvođač penala bio je Muratović, koji je ovim golom Sturmu donio pobjedu.

U poraženoj ekipi nastupila su dva bh. internacionalca, Edin Salkić i Mirnel Sadović. 21-godišnji napadač je počeo od prve minute, dok je Sarajlija Sadović u igru ušao u 59. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.