Muratović: Ko će preuzeti Tuzla City? Nećemo žuriti
Samir Muratović će zajedno sa Azmirom Husićem donijeti odluku o imenu novog trenera Tuzla Cityja

Mnogo imena u opticaju

Muratović: Ko će preuzeti Tuzla City? Nećemo žuriti

Adnan Beganović

Nakon što je mjesto šefa stručnog štaba Tuzla Cityja napustio Milenko Bošnjaković u bosanskohercegovačkoj javnosti se špekuliše sa imenom njegovog nasljednika.

Očito je da je za kratko vrijeme Tuzla City postao poželjna destinacija za mnoge bh. stručnjake ali i one iz regiona, pa se sportskom direktoru Samiru Muratoviću i prvom čovjeku kluba preko raznih menadžera nudi veliki broj trenera koji su bez posla.

No, kako sada stvari stoje, do reprezentativne pauze najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva neće imenovati novog šefa struke.

Bar tako je za SportSport.ba istakao sportski direktor kluba Samir Muratović.

"U Tuzli sam, lijepo vrijeme pa malo uz kafu i razmišljam šta i kako. Novog trenera nemamo, to ti odgovorno tvrdim kao i da nećemo žuriti. Dobro ćemo razmisliti", za SportSport.ba kaže Muratović.

"Nude se brojna trenerska imena, no opet ponavljam, nećemo žuriti. Kup i vjerovatno prvenstveni susret za vikend će voditi treneri koji su dio stručnog štaba. Ne smijemo pogriješiti pa zato nećemo žuriti. Ide reprezentativna pauza ppa će novi trener imati vremena da se upozna sa igračkim kadrom", dodao je Muratović.

Podsjetimo, nakon odigranih 11. prvenstvenih kola Tuzla City se nalazi na 3. mjestu tabele sa 21 osvojenim bodom.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

konjnakvadrat
Samir hajde ti u prvi saf, kad volis da se kurchis i mijesas u poso drugima, eto prilike bujrum
6 3
Exeter
A hoće li nam reći pravi razlog smjene trenera?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi