Muratović postigao dva gola u pobjedi Sturma

Austrijska T-Mobile Bundesliga

Muratović postigao dva gola u pobjedi Sturma

Sturm je ostvario visoku pobjedu nad Kapfenbargom od 5:0 u okviru 30. kola sustrijske T-Mobile Bundeslige, te su tako za sada zasjeli na prvu poziciju. Samir Muratović, bosanskohercegovački internacionalac postigao je dva gola.

Rezultat nije bio pravo mjerilo onoga na terenu, ali Sturm je pogodio skoro svaki pokušaj. Florian Kainz samo nakon šest minuta igre doveo je goste u vodstvo.

Muratović tri minute prije odlaska na odmor udvostručio je prednost Sturma. Andreas Holzl, povisio je na 3:0 u 60. minuti. Samo osam minuta poslije naš internacionalac postigao je i drugi gol.

Imre Szabics, mađarski napadač, u 79. minuti postavio je konačnih 0:5. Muratović je nakon odlične partije iz igre izašao u 81. minuti kada ga je zamijenio Njemac Sandro Foda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti