Muri u prvenstvu ne ide najbolje, ali ne i Fajiću

Drugi gol u trećoj utakmici

Muri u prvenstvu ne ide najbolje, ali ne i Fajiću

E. Škorić

Nogometaši Mure nastavili su s lošim partijama u novoj sezoni slovenske Prve lige, ali ne i Nusmir Fajić. Bh. internacionalac opet se upisao u strijelce.

Mura je ugostila momčad Maribora, a prvak Slovenije, koji je u drugom pretkolu Lige prvaka izbacio Željezničar, nije imao većih problema, te je upisao i drugu pobjedu u prvenstvu.

 

Strijelci za goste sa Ljudskog vrta bili su Jovan Vidović u 23., Alen Ploj u 50. te Nikola Komazec u 72. minuti. Utješni gol za Muru postigao je Fajić pet minuta prije kraja utakmice.

 

Za bivšeg napadača Travnika i Zvijezde Gradačac ovo je bio drugi prvenstveni pogodak u trećoj utakmici. Dodajmo da je jedan postigao i u kvalifikacijama za Evropsku ligu protiv CSKA u Sofiji. 

 

U drugoj danas odigranoj utakmici trećeg kola slovenske Prve lige, Domžale su pogotkom Balkoveca slavile u gostima kod Aluminija. Od 20 sati sastaju se Olimpija i ND Gorica.

 

Prva liga Slovenije, 3. kolo:

Mura - Maribor 1:3 (Fajić 84/ Vidović 23, Ploj 49, Komazec 72)

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Aluminij - Domžale 0:1 (Balkovec 78)

Olimpija - ND Gorica (20 sati)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti