Murillo stigao na posudbu u Celtu Vigo

Napustio Sampdoriju

Murillo stigao na posudbu u Celtu Vigo

E. Čaušević

Kolumbijski defanzivac Jeison Murillo vratio se ponovo u špansku La Ligu.

Murillo je prvi dio sezone proveo u dresu Sampdorije u koju je stigao iz Valencije za 12 miliona eura. U Seriji A je odigrao deset mečeva, a onda je Sampdorija odlučila da ga pošalje na posudbu.

Kolumbijac će do kraja sezone igrati za Celtu Vigo koja će na ljeto imati priliku da otkupi njegov ugovor za 16 miliona eura. Ovaj 27-godišnjak je doživio veliki pad u karijeri nakon što je napustio Inter prije dvije godine.

Zanimljivo da je prošlu sezonu proveo u Barceloni na posudbi, ali je upisao tek nekoliko nastupa. Potom ga je Valencija prodala u Sampdoriju, ali se tu zadržao samo šest mjeseci. Nova šansa da se vrati u formu će mu biti Celta Vigo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi