Nova ponuda Napolija za Lobotku

Da li će Slovak uskoro put Italije?

Nova ponuda Napolija za Lobotku

Već neko vrijeme stižu informacije o ozbiljnom interesu Napolija za veznjaka Celte Stanislava Lobotku, a navodno je prva ponuda italijanskog kluba za ovog 25-godišnjaka odbijena.

Vjeruje se da je ponuda koju je Celta već odbila bila vrijedna ukupno 17 miliona eura (15 za transfer + 2 miliona kroz bonuse). Također se vjerujovalo da Celta traži 25 miliona eura za svog sjajnog veznjaka.

Danas novinar Gazzette dello Sport Nicolo Schira tvrdi da je Napoli uputio novu, bogatiju ponudu Celti.

Navodno je Napoli sada spreman platiti tri miliona eura za jednogodišnju posudbu Stanislava Lobotke, dok bi u ugovor između dva kluba bila uključena obaveza otkupa za dodatnih 17 miliona eura. Dakle, nova ponuda Napolija iznosi ukupno 20 miliona eura.

U međuvremenu je, ako je vjerovatni već pomenutom novinaru, Celta spustila cijenu na 22 miliona eura, a postoje i indicije da sam fudbaler pokušava natjerati svoj klub da ga proda "pod Vezuv".

Postoje i drugačije informacije o novoj ponudi Napolija. Italijanski "transfer guru" Gianluca Di Marzio tvrdi da Napoli sada nudi 18 miliona eura uz dodatne bonuse, te da je cijena koju Celta "cacrtala" 21-22 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako sada samo par miliona eura "razdvaja" dva kluba, ne bi čudilo da se konačni dogovor postigne u narednim danima i da Lobotka krene put Napulja.

Inače, Celta je 25-godišnjeg Slovaka dovela 2017. godine iz danskog Nordsjaellanda za oko pet miliona eura. Prethodno je nastupao za Trenčin, a jedno vrijeme je bio i član omladisnkog pogona Ajaxa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti