Muris Pirić danas  potpisao za RNK Split

Povećao koloniju bh. igrača u Hrvatskoj

Muris Pirić danas potpisao za RNK Split

E. Škorić

Mladi bosanskohercegovački nogometaš Muris Pirić i službeno je od danas član ambicioznog hrvatskog prvoligaša RNK Split.

Veznjak, koji je ranije igrao za Budućnost iz Banovića, rođn je 27. decembra 1991. godine u Tuzli. U sezoni 2010/11 postigao je dva gola za Budućnost u Premijer ligi. 

 

"Kad sam tek počeo igrati znalo je biti jezivo, ali od kad su se uveli stroži zakoni i pravila, suđenje se popravilo i postalo normalnije. Srećom prošao sam sve bez ikakvih ozljeda iako su gostovanja bila paklena, ali nisu ni Splitovi treninzi ništa lakši", izjavio je Pirić za službenu stranicu splitskih Crvenih, dodavši:

 

"Stvarno sam zadovoljan kako su me primili. Vuković je lijepo sa mnom popričao, družim se s Galovićem ali i sa svima ostalima".

 

U Splitu je prije tri godine bio na ljetovanju, oduševljen je gradom i jedva se čeka smjestiti u stan koji će dijeliti  s cimerom Matejom Petrovićem, također novom Bašićevom prinovom.

 

Split danas igra u Fojnici prijateljsku utakmicu s Olimpik Sarajevom, a u Subotu na Koševu sa  Sarajevom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.