Musa blizu triple-doublea za 24 minute

Bez velike minutaže

Musa blizu triple-doublea za 24 minute

Midhat Šljivak

Juniori Cedevite pobijedili su Zemun rezultatom 82:81, te su ovjerili prvo mjesto u grupu na turniru Eurolige u Beogradu.

Zagrebački tim je uz probleme savladao beogradsku ekipu i kao prvi tim iz grupe idu u polufinale turnira.

Iako se činilo kako je Cedevita nakon 30 minuta igre riješila pitanje pobjednika, Zemun je uspio da uvede meč u neizvjesnu završnicu. Ipak, nisu uspjeli da potpuno okrenu meč u svoju korist, te je Cedevita slavila pobjedu.

Bh. reprezentativac Džanan Musa nije puno igrao u ovom meču. Odigrao je nepune 24 minute, a usprkos tome je bio blizu triple-double učinka. Ubacio je devet poena, te je imao po sedam skokova i asistencija.

Cedevitu je do pobjede vodio Toni Perković sa 20 poena, dok je na drugoj strani Mateja Todorić ubacio 24 poena.

Ovaj tim u polufinalu igra protiv sarajevskih Sparsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti