Musa: Bodovi ostaju u Mostaru

Optimizam u redovima Plemića

Musa: Bodovi ostaju u Mostaru

Adnan Beganović

"Razmišljamo samo o tri boda. Jednostavno nemamo pravo na kiks i uvjeren sam da ćemo se u nedjelju radovati zajedno sa našim navijačima", rekao je za SportSport.ba trener Zrinjskog Slaven Musa uoči duela sa Čelikom.

Mostarski Zrinjski nakon mnogo godina nalazi se u donjem dijelu tabele i do kraja prvenstva svaka domaća utakmica Plemićima će biti kvalifikacijska. U nedjelju pod Bijeli brijeg dolazi neugodni Čelik, a Musa je uvjeren da će njegovi izabranici ostaviti srce na terenu, te da će upisati tri boda.

"Svjesni smo šta nam znači nedjeljni susret, pa i svaki naredni. Nalazimo se u situaciji u kojoj jednostavno ne smijemo kiksati. Čelik ima dobru momčad, a s klupe je predvodi sjajan tručnjak, no na bodove u Mostaru mogu zaboraviti. Bez obzira na stanje na tabeli, mislim da smo pred svojim navijačima favoriti protiv svake momčadi. Imamo kvalitetu i to ćemo pokazati već u nedjelju", ističe Musa.

Zrinjski će po svemu sudeći krenuti ofanzivno od prve minute, a Musa ističe da bi rani pokodak njegovoj momčadi skinuo pritisak sa leđa.

"Krenut ćemo napadački. Želimo što prije postići pogodak. Idealno bi bilo kada bismo do neke 20. minute zatresli Čelikovu mrežu. Međutim, ako se to i ne desi, nećemo gubiti glavu. Igra se 90 minuta, a mi i na klupi imamo igrače koji uvijek mogu našoj igri dati dimenziju više. Ponavljam, idealno bi bilo što ranije postići pogodak, no najvažniji su bodovi, a oni će ostati u Mostaru", zaključio je Musa.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.