Musa: Borac je utakmica sezone

Široki domaćin Banjalučanima

Musa: Borac je utakmica sezone

Široki Brijeg nije uspio eliminisati zenički Čelik iz Kupa BiH. Pirovom pobjedom koju je donio Brazilac Wagner Širokobriježani su najavili susret sa Borcem u Premijer ligi.

„Dali smo sve od sebe, ali nažalost nismo uspjeli. Čelik se dobro branio i došao do svog cilja. Da je ušla prečka iz prvog poluvremena možda ništa ne bi bilo ovako, ali šta nam vrijedi. Vjerujte mi da mi je teže od ispadanja pala povreda Ivice Džidića. Možda je ovo za sve nas najteži trenutak u sezoni. Ivo je jedan od lidera ovog tima i njegovo prisustvo na terenu i u svlačionici od velikog je značaja,“ kazao je Slaven Musa.

Pred izabranicima Slavena Muse je nova teška utakmica, a protivnik ovog puta je tim Borca.

„Utakmica sezone za nas. Odličan protivnik sa sjajnim individualcima kakvi su Handžić, Žižović, golman Avdukić, Grahovac, ali mi sutra moramo pobijediti i ja se nadam da ćemo taj cilj ispuniti. Bez obzira na mnoštvo problema, kao i na naš imperativ odnosno rasterećenost Borca, ja se nadam novim bodovima. Smatram da je bolje kada postoji imperativ nego kada je tim opušten i bez posebne ambicije. Mi želimo do kraja pobijediti sve utakmice. Malo nas je Kup potrošio, ali mi imamo potrebnu širinu u igračkom kadru kako bismo sutra Borcu suprostavili kvalitetan tim,“ dodao je Musa.

Zbog povrede koljena u timu Širokog brijega neće biti Ivice Džidića. Na utakmici protiv Čelika povrijedio se i Ljubić, dok tri žuta kartona ima Plazonić koga će zamijeniti Landeka.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.