Musa: Cijelim tokom smo bili bolji, trijumf je zaslužen

Široki Brijeg u velikoj formi

Musa: Cijelim tokom smo bili bolji, trijumf je zaslužen

Imao je Slaven Musa mnogo razloga za zadovoljstvo nakon večerašnje utakmice Širokog Brijega protiv Sarajeva. Upisali su Širokobriježani treći trijumf u nizu protiv jednog od direktnih konkurenata u borbi za titulu prvaka.

„Nismo se smjeli povući nakon vodstva stečenog u prvom poluvremenu jer smatram da bi to bilo pogubno protiv protivnika kakav je Sarajevo. Drugi smo gol na sreću postigli u momentima kada se utakmica lomila, a nakon toga smo uz dosta čvrstu igru u odbrani meč na pravi način privodili kraju,“ kazao je nakon meča Musa, te dodao:

„Nismo dozvolili napadačima Sarajeva da se razmašu, a dobro smo neutralizovali i rezerviste Osmanagića i Travančića koji znaju biti neugodni kada uđu sa klupe. Sve u svemu mislim da smo cijelim tokom utakmice bili bolji i da smo zasluženo pobijedili. Bitno je istaći da već šest utakmica u nizu uz jedan meč u Kupu nismo primili gol.“

Musa je prokomentarisao zgusnuti vrh u kojemu šest klubova ravnopravno konkuriše za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

„Šest klubova zbilo se u tri boda, zbog čega je današnja pobjeda posebno važna za nas. Osim što smo bodovno sustigli Sarajevo, u svoju korist riješili smo i međusobni duel sa njima. Sada şlijedi gostovanje kod Rudara u Prijedoru, tamo putujemo sa optimizmom iako će nam nedostajati nekoliko važnih igrača. Na sreću imamo dosta širok kadar pa nam ovakve stvari ne odnemažu mnogo. Na gostujućim terenima moramo pobjeđivati mislimo li ostati u ovoj utrci za prvaka,“ dodao je Musa.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.