Musa: I Barca izgubi, zašto ne bi Željo?

Trener Zrinjskog za SportSport.ba

Musa: I Barca izgubi, zašto ne bi Željo?

Adnan Beganović

U prva tri kola proljetnog dijela premijerligaške sezone fudbaleri Zrinjskog osvojili su četiti boda i trenutno se nalaze na 5. mjestu tabele sa 31 osvojenim bodom.

"Planirali smo osvojiti barem šest bodova u prva tri kola, no na našu žalost nismo uspjeli. Žalim za bodovima iz duela sa Čelikom, bili smo bolji u toj utakmici i nezasluženo smo ostali bez 'trice'. Protiv Olimpica smo igrali oslabljeni, primili smo veoma brzo dva gola u drugom poluvremenu, no najmlađi sarajevski premijerligaš je iskusna i dobra momčad, tako da poraz na Otoci i nije neko iznenađenje", za SportSport.ba je istakao Slaven Musa.

U nedjelju će pod Bijelim brijegom gostovati Željezničar, a Musa smatra da je došlo vrijeme da i momčad sa Grbavice poražena napusti teren.

"Iako je Željezničar u sjajnoj formi mislim da nam u goste dolazi u najbolje moguće vrijeme po nas. Zašto ovo govorim? Tri dana nakon naše utakmice Željezničar gostuje u Banja Luci gdje će u polufinalu Kupa pokušati sačuvati minimalnu prednost stečenu na Grbavici. Mislim da će izabranicima Amara Osima meč u Banja Luci biti u podsvijesti, koliko god oni to ne žele priznati", istakao je Musa i dodao:

"Plavi će biti oslabljeni, Smajić neće igrati sigurno, a i Kerla je upitan. Koliko god iz protivničkog tabora tvrdili da im pomenuti dvojac neće nedostajati, smatram da to nije tako. Spremni smo za nedjelju, s nestrpljenjem očekujemo početak susreta i siguran sam da uz veliku podršku s tribina možemo slaviti. Respektujem Željezničar, ali vrijeme je da se prekine i serija sarajevske momčadi. I Barcelona ponekad izgubi, zašto onda ne bi i Željezničar?"

Mostarski Plemići još uvijek su u igri za izlazak na evropsku scenu, što im je i cilj, no Musa kaže da neće biti propast svijeta ukoliko isti ne ostvare.

"Nemamo šta kriti, naš cilj je izlazak na evropsku scenu. Mislim da možemo na kraju izboriti mjesto koje nam garantuje igranje evropskih utakmica, no neće biti propast svijeta ako u tome slućajno ne uspijemo. Treba znati da smo u ovoj sezoni promovisali veliki broj mladih igrača, koji su bogatstvo Zrinjskog. Uz par provjerenih igrača ova momčad će se u narednoj sezoni boriti za titulu", zaključuje Musa.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.