Musa: Isprobali smo dosta igrača, neki su skrenuli pažnju na sebe za naredni period
Slaven Musa zadovoljan je utakmicama protiv Crne Gore, gdje je isprobao dosta igrača ,a neki su svojim ponašanjem i igrama skrenuli pažnju za naredni period

Selektor bh.juniora nakon utakmica sa Crnom Gorom

Musa: Isprobali smo dosta igrača, neki su skrenuli pažnju na sebe za naredni period

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nakon pobjede od 1:0 prije dva dana, izabranici Slavena Muse danas su remizirali 1:1 s vršnjacima iz Crne Gore.

Ove utakmice bile su odigrane u Trening centru N/FSBiH u Zenici, a stručnom štabu poslužile su da na djelu vide neke igrače, koji dosad nisu imali priliku za igru, odnosno koji nisu bili na ranijim okupljanjima.

Selektor Slaven Musa bio je zadovoljan s ovim utakmicama, te je najavio i naredne aktivnosti ove selekcije.

"Odigrali smo dvije slične utakmice s Crnom Gorom. U prvom meču smo u istom periodu došli do prednosti kao danas. Prošli put smo uspjeli da je sačuvamo, danas su gosti zasluženo došli do izjednačenja. Nama je na ovom okupljanju nedostajalo 7-8 standardnih igrača, ali su momci koji su igrali s Crnom Gorom skrenuli pažnju na sebe. Imaćemo još okupljanja gdje ćemo moći da provjerimo sve igrače" ističe Musa.

Već za 15 dana juniorska selekcija će odigrati nove dvije prijateljske utakmice

"Nastavljamo s aktivnostima i uigravanjem ove selekcije, vidjeli smo protiv Crne Gore na koje igrače možemo računati. Već za 15 dana igramo dvije utakmice u gostima protiv Češke, nadam se da će nam tada biti na raspolaganju svi igrači. Mislim da ova selekcija ima kvalitete, a na nama je da se što bolje uigramo do samog početka kvalifikacija" kazao je Musa.

Top Komentari

nightcry
e moj Musa, dok vama selektorima spiskove kroje porodične i menadžerske veze, a savez BiH nema namjeru organizovati i platiti stručan skauting sistem, dotle će te vi isprobavati djecu čiji su talenat i perspektiva krajnje upitni a zaobilaziti one koji su ga već uveliko pokazali, pa će reprezentacija BiH vrlo uskoro moči računati jednio na "internacionalce" koji igraju po balkanskim ligama ako i to !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi